500 000 träffar per dag

Redaktionen

Redaktionen

Långsegling

Jessica Watson, 16-åringen från Australien som satsar på att bli yngsta seglare non stop jorden runt är redan ett fenomen i media.
Hennes blogg har 500 000 träffar per dag och på Youtube laddar hon upp filmer som snabbt ses av tusentals personer.
Nu har hon varit ute på havet i en vecka och en dag (måndag).

Ombord på ”Pink Lady” har Jessicas liv kommit in i rutiner. Hon sover, äter och ? jobbar. Med det sistnämnda menas att hon dagligen skiver på sin blogg, videofilmar och håller kontakt med sponsorer och familj via satellit ?telefon.
Att hon blivit en kändis stod klart redan före start och hennes föräldrar sägs vara hårt drivande till att dottern ska få publicitet.

Det har bara gått en vecka på den långa seglingen runt jorden och mycket kan hända. Men att Jessica har fått många fans står klart. Tusentals supportrar kommenterar dagligen på hennes blogg och på Youtube ses hennes filmer som hon skickar från båten.
Ganska intetsägande sådana, men Jessica har lyckats skapa en relation med många tonåringar som drömmer om att göra en likadan resa som hon.

Även pappor och mammor följer Jessicas segling. Amerikanen Jim Long förlorade sin 18-årige son David i cancer förra året och skriver till Jessica:
” Jag är så stolt över dig och ditt mod och din förmåga att leva livet fullt ut. Mina tankar och Davids själ är med dig”.
http://www.youngestround.blogspot.com/

Relaterade artiklar

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor

Gitana Ultim Grib files

Rekordet runt jorden – så spår man vädret

Sodeo Gitana Jules Verne

Giganternas kamp runt jorden är igång!

Hugo Boss Alex Thomson under way again

Hugo Boss återuppstånden och igång!