Alubat Ovni 445 i aluminium och med lyftköl

Redaktionen

Redaktionen

Alubat Ovni 445 Vi har mött många seglare världen över som älskar att segla, som alltid vill upptäcka, men som inte vill putsa och polera utan använda båten till det de vill mest.”
Det skriver Bo Lennström, Lange Maritime i sin presentation över nya Alubat Ovni 445. Från Frankrike kommer denna tåliga segelbåt i aluminium som har skandinavisk premiär på Scandinavian Boat Show, 5 – 9 november 2008.

En båt i aluminium är stark, tål hårda tag och kräver mycket lite underhåll. Aluminium suger inte vatten och båten kan ligga i sjön hela året. Skrovet är isolerat vilket ger möjlighet till långa säsonger och annorlunda upplevelser.
Alubat Ovni 445 har lyftköl, så att utforska riktigt grunda skärgårdar blir en naturlig del i båtlivet, skriver Bo Lennström. Barlasten ligger inte i kölen utan i botten på båten. Det ger full stabilitet oavsett kölens läge.

Franska Alubatvarvet har byggt aluminiumbåtar i mer än 30 år. Alubat Ovni 445 är den nya modellen på drygt 44 fot, byggd på varvets väl genomtänkta koncept och med moderna linjer från Marc Lombards ritbord.
Alubat Ovni 445 ger mycket bekväm segling, riggad för flexibel segelsättning och bra lättvindsegenskaper.

På Alubatvarvet är man mycket lyhörd för att anpassa både inredning och utrustning till kundernas önskemål. Krävande långfärdsseglare har genom åren gett varvet mycket erfarenhet som återspeglar sig i produktionen och som kommer nya kunder till del.

Aluminiumbåtar från Alubat, byggda på ett litet, personligt varv och mycket välkända världen över har ett högt andrahandsvärde och ger därför ägarna ekonomiskt fördelaktigt båtägande.

De flesta Ovni-ägare sätter dessa egenskaper och möjligheter först. Att välja en Alubat Ovni blir därför ett medvetet val. Ett val för den som vill vidare.

Alubat Ovni 445 kommer att premiärvisas för den skandinaviska marknaden 5-9 november på Scandinavian Boat Show i Stockholm.

www.langemaritime.se

Till Scandinavian Boat Show, klicka här

Relaterade artiklar

Flysuit

Nytt fartrekord med 1 050 hk på ryggen!

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

Hugo Boss

Snart start för omänskliga higtech-racet!

Båtsamverkan Tullen 1

Svårare tider stundar för stöldligorna!