Anton och Fredrik firade EM-guldet med en seger

Gustav Morin

Gustav Morin

 

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström dominerar 470-klassen. Se inslaget om guldgrabbarna i Studio kappsegling!

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström behövde bara ta sig i mål i torsdagens medaljrace i 470-EM för att vinna guldet. De kunde till och med bli sist och ändå vinna. Men världens bästa 470-seglare kunde inte hålla igen – de vann även det sista racet i EM.

– Det var en kul sits att kunna gå ut och bara njuta. Men det absolut viktigaste idag var att vinna. Det är jättebra för vårt självförtroende att vinna en regatta – men det är också viktigt att vinna ett medaljrace. Jag kommer inte ihåg när vi gjorde det senast, berättar Fredrik.

Anton och Fredrik har verkligen ett enormt självförtroende just nu. När en segling återstod firade de EM-guldet – trots att de kunde gå miste om det om de hade diskats eller inte kommit i mål. Men Anton och Fredrik var aldrig oroliga. De visste att guldet var deras.

– Den enda gången vi var lite defensiva var i starten. Men vi startade längst ner i lä och hade ganska bra kontroll. För oss var det viktigt att göra en ”clean” start och komma iväg bra, säger Fredrik. Svenskarna kom verkligen iväg bra och var först upp till första märket. De behöll sedan ledningen in i mål. – Jag vill inte säga att det var en lätt resa. Jag fick jobba ganska hårt. Allt handlade om att segla båten så fort som möjlig. Och det lyckades vi verkligen gör, säger Fredrik   Fotograf: Nikos Alevromytis

racing_havskappsegling_2018_Studio_kappsegling_470

Relaterade artiklar

210312-4 Anton Fredrik VM 470 foto Uros Kekus Kleva

Svenskt VM-guld i 470 efter onödigt spännande final!

racing_bankappsegling_2019_EM_guld_470_Dahlberg_Bergstrom_470_Champions

EM-guld till Anton och Fredrik!

racing_bankappsegling_2019_470_seger_Mallorca_190405_Anton_o_Fredrik_foto_Jesus_Renedo

Svensk storstilad seger på Mallorca

racing_bankappsegling_2019_MaxSalminen_Ingang_GuldSalminen

Guld till Max Salminen i världscupspremiären

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar