Arcona 430 bäst i performance cruiser-klassen

Redaktionen

Redaktionen

Arcona 430 European Yacht of the Year På mässan i Dusseldorf korades Arcona 430 till Årets Europeiska båt i Performance Cruiser-klassen. ”Hon är riktigt vacker, Arcona 430 från Sverige”, skriver juryn bland annat i motiveringen.

Arcona 430 bygger på samma grundfilosofi som 460, det vill säga  ett mycket snabbt och lättdrivet skrov med en relativt traditionell inredning i mahogny.

Både konventionellt vinkelpentry och långskepps dito kan erbjudas som alternativ. I skrovsidan finns två fönster för extra ljusinsläpp i salong och akterhytter.

Juryns motivering till att Arcona 430 blev vald till Årets Europeiska båt i Performance Cruiser-klassen:

”Hon är riktigt vacker, Arcona 430 från Sverige. Men inte nog med det., den sportigt eleganta Performance cruisern, ritad av Stefan Qviberg, kan så mycket mer. Speciellt vad gäller segelegenskaperna. Redan i en svag bris ger Arcona 430 med sin höga och effektiva rigg en försmak av den potential båten har.

När vinden friskar i bekräftas segelegenskaperna, hon går högt i vind och är mycket styv. Imponerande är hur enkelt det är att locka fram hennes goda seglingsegenskaper.

Däckslayouten är utomordentlig och beslagen är förstklassiga. Arcona 430 är mycket stabilt byggd. Båten byggs i sandwichlaminat och alla krafter från rigg och köl tas upp av en stålkonstruktion. Resultatet är en ytterst stabil konstruktion, som kan ta hand om stora belastningar.

I förhållande till den tidlösa, moderna utvändiga designen, kontrasterar insidan med en mer konservativ typisk skandinavisk känsla. Detta är inte något negativt, vi uppskattar den gemytliga och i detalj näst intill helt perfekta inredningen.”

 

Relaterade artiklar

nyheter_2018_GustavsbergMassa_Ingang_GbergIngang

Dags för segelbåtspaning!

batar_segelbatar_2016_Dufour382GL_Ingang_Dufour382GLIngang

Dufour 382 GL – tar lättja på stort allvar

nyheter_2015_AboMassan_Ingang_Bella-500-BR_990x458

Åbo spänner musklerna med ny båtmässa

nyheter_2015_AlltPaSjon_Ingang_AlltPoSjonIngang

Allt på Sjön – rekordstor båtshow i Gustavsberg