Åre bildar segelsällskap

Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

På årets första dag hade Åre Segelsällskap sitt första möte.
– Vi är idag 65 vuxna och ungefär lika många ungdomar, så vi har inga problem att ansöka om medlemskap i Riksidrottsförbundet och Svenska Seglarförbundet, säger Leif Carlsson, en av initiativtagarna till Åre Segelsällskap.

Åresjön väntar på att fyllas med segel. Västliga vindar är vanligast vilket ger gott om utrymme för kryss-länsbanor. Sen kan man ju säga att de naturliga läktarna är tillräckligt stora för att göra regattorna till publikfester.

Åre Segelsällskap har planer på att göra Åre till ett känt seglarcentrum. Åresjön ska fyllas med segel och det planeras regattor och företagsevenemang.
– Det är hur mycket som hels att ta itu med. Först och främst skall vi arbeta för att hamnen kommer på plats till sommaren.

En stor pontonbrygga med tillhörande klubbhus är planerad att läggas ut centralt vid Åre.
Bland de medlemmar som redan finns med i Segelsällskapet märks alpina stjärnor som Maria Pietilä Holmner, Kajsa Kling och Jessica Lindell Vikarby. Bland seglare märks tidigare finnjolleesset Patrik Spängs, ordförande i Svenska Drakbåtsklubben Patrik Salén, tidigare Duvedsbon och havskappseglaren Claes Brunnhage, båtkonstruktören Håkan Södergren.

Styrelsen består av seglarna Leif Carlsson, Hans Liljblad samt tidigare förbundskaptenen för det alpina landslaget Johan Monsén.

regatta_50-plus-åre-266

Relaterade artiklar

batprylar_2015_Sittbrunnstalt_Ingang_TaltIngang_fix

Sittbrunnstält på mindre än tre minuter

batar_Lyxyachter_2015_LeksakForRika_Ingang_SuRiFix4

Jag är rik och uttråkad!

batar_motorbatar_2015_NoxEldriven_NoxIngang_NoxIngangFix

Eldriven mahognyracer god för 70 knop

Spektakulart_2014_Race4Fordon_Race_4_fordon_Ingang_4xxRaceFix.49

Prestigematch – fyra fordon och en vinnare

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar