Balett, sidvagnsracing och rädsla för livet

Balett, sidvagnsracing och rädsla för livet

Gustav Morin

Kalle seglar F18För er som vill bli bättre seglare kan det vara värt att titta på säsongsstarten av Svett & etikett. Reportern hittar nämligen nya och högst okonventionella sätt att lära sig sporten på rekordtid.

Kalle Zackari Wahlström är total nybörjare när det kommer till segling. Och inledningsvis verkar han inte direkt vara en naturtalang.

Men som vanligt i denna uppskattade serie så gör han gör sitt bästa för att lära sig och han hittar annorlunda och optippade sätt för att stegra utvecklingskurvan.

Inte minst handlar hans inledande dilemma om att handskas med sitt kontrollbehov och att anpassa sig till rollen som gast – att inte vara den som styr. 

Till sin hjälp har Kalle landslagsseglaren Ida Svensson, som vanligtvis är rorsman i klassen Nacra 17. Även framgångsrike F18-seglaren och tidigare vindsurfingcoachen Mathias Söderström är med och coachar. Ibland så pass intensivt att Kalle känner sig smått utbränd…

Det är fantastiskt roligt att SVT väljer just F18-klassen för att beskriva vad segling handlar om. Lyckligtvis blåste det lagom under träningarna och kraftigt vid slutprovet som var Sandhamn Open. Svenska folket får här  verkligen se att segling kan vara häftigt.

Även om det är en tv-produktion och producenterna säkerligen gör sitt yttersta för att alla inblandade ska överdriva när de uttrycker  sina tankar och känslor – så tror jag att Kalles ord om rädsla och spänning inte är överdrivna.

Kalle fick helt klart en natur- och idrottsupplevelse utöver det vanliga. Förhoppningsvis kan det här inslaget, som skjuter bredd över befolkningen, inspirera såväl nya som gamla seglare att ta sig ut på havet igen.

Se Svett & etikett här!

Gustav Morin

racing_bankappsegling_2016_Kalle_SVT_seglar_F18_Kalle_seglar_F18

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sandhamn_Foil_Raid_inledning

Sandhamn Foil Raid – fart och adrenalin i dagarna tre

Archipelago_Raid_F18_Inledningsbild

Archipelago Raid – unga svenskar på hugget i VM

Archipelago-Raid-F18-Worlds-Stockholm

Stockholm Archipelago Raid – fantastiska bilder från dag 1

racing_havskappsegling_2014_Raid_Noir_Raid_Noir_fix-7_Puff

Katamaraner i hetluft under ubåtsjakten