Barcelona World Race: Drama och romantik

Redaktionen

Redaktionen

Skepparen på Hugo Boss - Alex och hans fruFör bara några minuter sedan kom beskedet att Hugo Boss får starta i Barcelona World Race utan sin ordinarie skeppare Alex Thomson. Reglerna säger att skepparen får ersättas om allvarlig sjukdom uppstår under racet men det fanns inget skrivet om vad som gäller om skepparen är sjuk vid starten.

 

 

alex_and_wife_puff

Alex Thomson och hans fru Katie för en månad sedan.

 

alex_and_wife-2

Efter diskussioner med de styrande för Imoca-klassen (båttypen som seglas) och efter samtycke med alla övriga deltagare, tillåts nu Hugo Boss starta som planerat imorgon med Wouter Verbraak som ersättare för Alex Thomson. Alex får kliva ombord och ta över skepparrollen så snart han får klartecken från läkarna, vilket beräknas ta ca två veckor.

Detta innebär att han förmodligen kommer att kunna vara med när hans fru föder deras första barn och samtidigt deltaga i racet.

wouter

Wouter Verbraak när han navigerade under Volvo Ocean Race

Wouter Verbraak var redan anlitad som stand in-skeppare om något skulle hända och han var redan på plats i Barcelona för att hjälpa teamet med väderberäkningar inför starten. Han är en av Holland mest erfarna havskappseglare men har inte seglat nämnvärt på Hugo Boss tidigare.

 

Starten går 13.00 imorgon.

Skepparen på Hugo Boss - Alex och hans fru

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar