Barnlek att lägga till jätte-Bavaria

Barnlek att lägga till jätte-Bavaria

Gustav Morin

Bavaria_Garmin_joystick_puffEtt samarbete mellan Garmin och Bavaria gör det lekande lätt att lägga till med segelbåten. Bara att låsa ratten och styra med joystick istället. Men Beneteau var först. Se video på hur man lägger till en 50-fotare med två fingrar…

 

Att större motorbåtar numera kan finmanövreras lekande lätt med en joystick i trånga hamnar tack vare Volvo Pentas så kallade EVC–system är numera gammalt och känt. Sen en tid tillbaka kan även segelbåtar manövreras i alla ledder. Inte minst tack vare ett nytt samarbete mellan Garmin och Bavaria.

Först ut att begåvas med deras nya dockningssystem är Bavaria Vision 46. Systemet består av en bog– och en akterpropeller, en joystick och två så kallade ställdon som är kopplade till en joystick för manövrering i valfri riktning. På Garminplottern kan man naturligtvis också se hur propellrarna arbetar. Integreringen av Garmin i systemet gör det också möjligt att se information om batteristatusen på bog– och akterpropellern, varvtal och mycket mer.

bav_1
Har du övergått till motorbåt bara för att kunna styra med joystick? Nu fungerar det även för segelbåtar.

Mer info om Bavarias och Garmins system här.

https://www.youtube.com/watch?v=mxRhJxGY0SA

https://www.youtube.com/watch?v=FIWZ2q0d8QQ

Redan 2010 fanns ett liknande system monterad på Beneteaus coola Sense 50. De kallar systemet “Dock and go”. Se Yachting Worlds videor som visar hur det fungerar.

 

Gustav Morin

Bavaria_Garmin_joystick_puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.