Båtmässan visar rekordstor segelbåt

Båtmässan visar rekordstor segelbåt

Gustav Morin

More 55 1 Nu är det klart att en nästan 17 meter lång segelbåt som byggs på svenskt initiativ kommer till båtmässan i Göteborg 2017. 

Den har tidigare visats upp på Sveriges mässor i små modeller men nu är det dags för denna maffiga pjäs att ställas ut på riktigt.

More Sailings båtvarv More Boats är ett svensk/kroatiskt varv som grundades för två år sedan med idén om att bygga segelbåtar av högsta kvalitet med smarta beprövade lösningar. De har redan hunnit bygga tio More 55:or och lika många till sägs vara beställda.

Få tillbaka pengarna
Men More 55 är inte bara tänkt att säljas som en båt. Tanken är främst att den ska vara en del av ett charterpaket där varvet menar att ägaren på sikt kan tjäna tillbaka sina pengar genom charter i Medelhavet, över Atlanten i kända Atlantic Rally for Cruisers (ARC) och därefter vintersäsongen i Västindien.

More 55 är dock ingen båt som man vanligtvis förknippar med charter – alltså en trögburk med lika många kojer som kvadratmeter segelyta och fler hytter än en normalfuntad människa kan hitta utan hjälp av ljus och lykta.

Nej, det här är en båt som helst jämför sig med konkurrenter i klass med X-Yachts. Den är nämligen ett par ton lättare än både nämnda konkurrent samt de mer klassiska charterbåtarna från franska och tyska varv. More 55 har därtill bra mycket tyngre köl. Samtidigt är priset väldigt konkurrenskraftigt.

Hur affären fungerar och går ihop får ni förhöra säljarna om – helst öga mot öga för som sagt så ska båten ställas ut på båtmässan i Göteborg 4–12 februari.

More 55 blir den genom tiderna största segelbåten som mässan tagit in i sina lokaler.

– Båtmässan i Göteborg blir den enda mässan i Skandinavien där vi visar upp More 55, säger Einar Halldin, VD på More Sailing. 

– Vi är givetvis fantastiskt glada över att More Sailing väljer att visa upp sin More 55 hos oss. Tack vare dem sätter vi nytt rekord för den största segelbåten som visats upp under mässans snart 60-åriga historia, säger Bengt Wallin, affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg.

Han fortsätter:

– Båtmässans mål är att vara mötesplatsen för allt liv vid, på och i vattnet. I år räknar vi med cirka 300 utställare och omkring 65 000 besökare.

More 55  
Längd: 16,70 m
Längd skrov: 16,00 m
Längd vattenlinje: 14,90 m
Bredd: 5,00 m
Djupgående: 2,70 m
Vikt: 14 500 kg
Storsegel: 88,9 kvm
Genua: 80,15 kvm
Gennaker: 220 kvm
Kojplatser: 10+2+2
Hytter: 5+1
Toaletter: 3+1
Återförsäljare: www.moreboats.se

Gustav Morin

batar_segelbatar_2016_More_55_More_55_1

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2017_ARC2017_Ingang_ARCIngang

ARC – 1 000 amatörer i race över Atlanten

racing_havskappsegling_2014_ARC2014_Ingang_ARCINGangFix

ARC – Starten har gått!

cruising_langsegling_2013_ARC_Start1_ARC_10

Småbarn, pensionärer och proffs seglar över Atlanten

bloggare_lisa_pa_havet_Blogg_6_Framme_i_Karibien_IMG_3655

Trasigt roder och stor läcka under Atlantsegling