BMW Dragon Gold Cup – dag 2

Redaktionen

Redaktionen

Under andra tävlingsdagen krävde Marstrandsfjorden sin tribut. Efter ett par omstarter kom båtarna iväg, men västliga vindar upp till 13 m/s och höga vågor medförde att ett 15-tal båtar bröt. En andra segling var planerad men ställdes in. UKR8, Lars Hendricson vann och bäste svensk blev SWE213 på fjärde plats med rorsman Lasse Molse.

 

Först över mållinjen kom UKR8 med rorsman Lars Hendricson med besättning Igor Sidorov och Georgiy Leonchuk.
”Inte så bra start. Vi startade på styrbord sida och slog direkt åt styrbord hän för att få mindre vågor och bättre strömförhållanden, och det visade sig rätt beslut. Rundade första kryssmärket som 3:e/4:e båt tror jag. Böjde sedan spinnakerbommen, men lyckades länsa utan den och lyckades sedan att räta ut den något till andra länsbenet. Andra märket på länsen, rundade vi som 5:a/6:a, efter andra kryssen rundade vi som 1:a. Kanonhäftiga förhållanden med fantastisk undanvindsegling. Sista kryssen kom vi lite för långt ut men det gick bra ändå. Perfekt segling – jättekul. Draksegling när den är som bäst. Känns bra efter vår 19:e placering igår”, säger Lars Hendricson.
Bäste svensk blev SWE213 med rorsman Lasse Molse och besättning Anders Ekström och Dan Lovén. ”Vi hade en bra start och avgörande för dagens goda resultat var att vi valde rätt väg på kryssarna. Det var tuffa förhållanden på fjorden med fantastisk undansegling och härliga surfvågor. Lite skador på seglen fick vi – det var allt. En bra kompensation för gårdagens lite sämre tjugonionde placering”, säger Anders Ekström och Dan Lovén.

BMW Dragon Gold Cup 2010

Dagens vinnare UKR8 med Lars Hendricson. Foto Dan Ljungsvik

BMW Dragoin Gold Cup 2010

Bäste svensk SWE213 med Lasse Molse

 

BMW Dragon Gold Cup 2010

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar