BMW Dragon Gold Cup – Dag 3

Redaktionen

Redaktionen

BMW Dragon Gold CupVäderleksutsikterna för onsdagen lovade mycket regn och vind, mot eftermiddagen avtagande och uppehåll. Två seglingar var planerade för onsdagen. Men med ett oroväckande kraftigt åskväder i antågande kallades seglarna in till hamn efter första seglingen och fick avvakta besked om en andra segling. Eftersom vinden därefter
nästan helt dog ut, beslutade tävlingsledningen att ställa in segling nummer två. Dagens segrare blev Lars Hendricson på UKR8 som också var vinnare i måndagens segling.
Bäste svensk i dagens segling blev Hans Wallén i SWE316 på femte plats.

 

Vind och strömförhållanden under onsdagen på Marstrandsfjorden var kluriga och många valde att välja väg efter den vindkantring som utlovades under eftermiddagen, och som aldrig riktigt kom. De som tog det säkra före det osäkra och valde väg efter angivna strömförhållanden, den nordliga strömmen, kunde på så vis skaffa sig en rejäl ledning.

 BMW Dragon Gold Cup UKR8

Lars Hendricson, UKR8, vinner igen. Foto Dan Ljungsvik

BMW Dragon Gold Cup

Tvåa Anatoly Loginov, RUS27. Foto Dan Ljungsvik

Tre seglingar är nu genomförda. Totalt leder Lars Hendricson, UKR8 före RUS27 med Anatoly Loginov. På tredje plats ligger UKR9 med Werner Fritz som rorsman. Bäste svensk efter tre seglingar är KG Löhr, SWE352 på en sjunde plats. KG Löhr med ett långt förflutet i Drakklassen. Har nu beslutat sig för att satsa på att placeringar i toppskiktet genom bland annat engagera den professionelle taktikern Jesper Bendix som gast – satsa på bra material och mycket träning, vilket nu ger resultat.

Lars Hendricson ser i dagsläget ut att upprepa sina framgångar från 1999 och 2007 då han vann Dragon Gold Cup. ”Vi hade en bra segling idag igen. Valde rätt väg. Hade problem med sikten men gjorde annars inga misstag idag”.

BMW Dragon Gold Cup

Hans Wallén, SWE316,  blev femma och bäste svensk. Foto Dan Ljungsvik

Hans Wallén, bäste svensk idag är en meriterad seglare. Han har bland annat en VM medalj i Optimistjolle och tog silver i OS 1996 i Starbåt. Han är ny som rorsman i Drake men har som taktiker seglat Drake med bland annat Björn Palmqvist. De vann för fyra år SM i Drake och har också tillsammans vunnit Franska och Tyska mästerskapen. ”Vår taktik här i Marstrand är att hålla oss borta från de stora klungorna och segla så ”rent” som möjligt, att inte trassla oss in i situationer med oviss utgång, och det har visat vara sig en bra strategi”. Dessutom valde vi idag att inte förlita oss på utlovat vindskift på eftermiddagen, vilket visade sig vara en fördel”.

 

BMW Dragon Gold Cup

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar