Chef för Volvo Ocean Race avgår

Redaktionen

Redaktionen

Glenn Bourke, VD för Volvo Ocean Race väljer familjen framför att vara chef för ytterligare ett Volvo Ocean Race. Avståndet mellan jobbet i England och familjen i Australien uppges vara anledningen till att han i och med det nya året slutar på sin post.

– Det är ingen hemlighet för de som känner mig väl att jag har saknat min familj under åren som jag jobbat med Volvo Ocean Race Mina barn är nu i den åldern att jag känner att jag vill spendera mer tid med dem. De kommer först på min prioriterningslista, säger Glenn Bourke på Volvo Ocean Race hemsida.

Glenn Bourke började sitt jobb som VD för Volvo Ocean Race i november 2002. Då hade han varit ansvarig för det vinnande teamet Illbruck i Volvo Ocean Race 2001-2002.
Bourke har varit världsmästare i Laser tre gånger och representerat Australien i Finnjolle, både som seglare och tränare.
Sin aktiva seglingskarriär avlsutade han i och med OS i Sydney 2000 då han blev ansvarig för den olympiadens seglingsevenemang. Han har även deltagit I Americas Cup, både som seglare och tränare.

Vem som efterträder Glenn Bourke är inte klart.

racing_havskappsegling_bourkedeparts_292x218

Relaterade artiklar

nytt_juniorpuff

Segling på schemat

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar