Clipper Race har gått i mål

Redaktionen

Redaktionen

Clipper RaceEtt spektakulärt välkommen hälsade besättningarna på båtarna i Clipper 09-10 Round the World Yacht Race när de kom tillbaka till Hull efter sina 35.000 sjömil. För amatörbesättningen ombord på var och en av de tio yachterna markerar återkomsten till Hull Marina slutet av sitt livs utmaning. Tiotusentals människor kantade floden Humber och kajen i Hull Marina.

Irländska Cork vann den sista etappen, en stor prestation efter att deras första båt förliste efter att ha gått på ett rev i Java Sea i januari.

Totalsegraren Spirit of Australia blev trea i den sista etappen, bara minuter före Cape Breton Island som därmed blev trea, bara 1,3 poäng efter Team Finland.

Endast en ombord på varje båt är professionell seglare, skepparen. Övriga är amatörer, bl a läkare, studenter, lärare, advokater, ingenjörer och en taxichaufför är bland dem som har lyckats i sin utmaning. Nästan fyrtio procent av besättningarna hade ingen erfarenhet av segling när de påbörjade sin utbildning innan tävlingen startade för 10 månader sedan.

Antalet jorden runt-seglare har tack vare Clipper race ökat med mer än 2 000, ett stort framsteg. Men ännu fler har bestigit Mount Everest än tävlat i båtar runt jorden. Så det är en exklusiv skara som har genomfört Clipper Round The World Yacht race.

Clipper Race

Clipper Race

Clipper Race

Clipper Race

Relaterade artiklar

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Spektakulart_2014_CSCL_Lastfartyg_Hyundai-Heavy-Industries-Completes-the-Worlds-Largest-Containership-635x448

Sommarens båtprylar stoppas upp av containerkris och pandemi

Kyste redningsselskapet

Fartygsdramat vid Norges kust är över

Wifiombord

It-proffsen berättar – så slipper du wifi-ångest på sjön

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar