Daytripper blev Årets nyhet

Redaktionen

Daytripper blev årets nyhet på Allt för sjönInte oväntat blev Ocke Mannerfelts segelbåt Daytripper besökarnas förstaval och den tog därmed hem förstapriset i tävlingen Årets Nyhet 2011 som arrangeras av Allt för sjön på Stockholmsmässan. På andra plats kom boken Genvägar i Stockholms skärgård och på tredje plats ett vattentätt fodral vilket gör att en vanlig iPad kan användas som marin plotter.

Tävlingen Årets Nyhet 2011 syftar till att lyfta fram produkter som har ett nyhetsvärde inom design, innovation och miljö. I år blev det en segelbåt.

20110304_Allt_fr_sjn_Daytripper_0049-72_510

Daytripper är en helt ny dagseglare. Den förenar idéer från traditionella segelbåtar och snabba motorbåtar med den senaste designtekniken från bilindustrin.

Daytripper drivs med segel eller med elektrisk motor för minsta möjliga miljöbelastning. Inga utsläpp, inget buller, inga störande vågor, står det i en produktbeskrivning över Daytripper.

Andrapriset gick till boken Genvägar i Stockholms Skärgård som kartlägger och presenterar 85 smitvägar som av de flesta klassats som ofarbara eller mycket knepiga att ta sig igenom. Boken har skrivits av förlaget Hydrographica.

Tredjepriset gick till ett nytt fodral till en iPad som inte bara skyddar mot slag och stötar, utan mot vatten också så att den fungerar som fullgod plotter.

Totalt anmäldes 25 produkter till tävlingen. Av dessa nominerades 12 bidrag av en jury med specialistkompetens inom områdena miljö, innovation och design.

 

 

Daytripper blev årets nyhet på Allt för sjön

Relaterade artiklar

Batmassan-allt-for-sjon-staller-in-pga-corona

Båtmässan Allt för sjön – pandemins senaste offer

elan

Elan elektrifierar sina segelbåtar med finska Oceanvolt

eldriven albin 1

Albin 25 + Nissan Leaf = Sant

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar