Dramatiskt mastbrott i Volvo Ocean Race

Redaktionen

Dongfeng Race Team, med svensken Martin Strömberg ombord, har brutit masten under natten till måndagen 30 mars. Ingen ombord har skadats och besättningen befinner sig inte i någon omedelbar fara. 

Incidenten inträffade 240 sjömil väst om Kap Horn klockan 0315 UTC. Besättningen rapporterar att masten brutits ovanför den tredje spridaren. Nu är laget på väg till Ushuaia, Argentina och planerar i nuläget inte att fortsätta tävla i etappen från Auckland, Nya Zeeland till Itajaí, Brasilien.

– Jag är förkrossad. Som ni sett i de senaste positionsrapporterna har vi med flit hållit tillbaks båten och inte attackerat på något sätt, säger lagets franska skeppare Charles Caudrelier.

– Masten bröts utan förvarning i vind på cirka 15 sekundmeter. Vi kan inte segla säkert för styrbords halsar men vi kan få hyfsad fart för babords halsar. Vi kommer att fortsätta till Ushuaia och se över våra alternativ för att ta oss till Itajaí.

Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) är meddelade om situationen och står standby om hjälp skulle behövas. Hamnen.se återkommer med mer information så snart det är möjligt.

Dongfeng och Martin Strömberg bröt masten inatt.

Relaterade artiklar

Dygnsrekord_11th_Hour_Racing

24,4 knop – nytt dygnsrekord för IMOCA-klassen

230111_Gitana_DJI_0858

Gitana – monstertrimaran på rekordjakt runt jorden

Pip_Hare_Medallia

Route du Rhum – haverier och fortsatt dramatik till havs

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar