Drama inför Barcelona World Race

Redaktionen

Redaktionen

alex_sjukhus_puffIgår kom ett chockbesked för Alex Thomson som ska starta med sin båt Hugo Boss i Barcelona World race – världens tuffaste two handed-kappsegling – på nyårsafton. Han hade starka magsmärtor som visade sig bero på akut blindtarmsinflammation.

Drama inför Barcelona World Race

Igår kom ett chockbesked för Alex Thomson som ska starta med sin båt Hugo Boss i Barcelona World race – världens tuffaste two handed-kappsegling – på nyårsafton. Han hade starka magsmärtor som visade sig bero på akut blindtarmsinflammation.

Operation utfördes direkt och imorse vaknade han upp, groggy men vid gott mod (se filmklipp nedan.

– Det är extremt olyckligt men samtidigt är vi glada att detta inte hände ute på havet. Då hade konsekvenserna kunnat bli ödesdigra, säger Stewart Hosford, manager för Alex Thomson Racing.

Vissa skulle säga att det är meningen att han inte ska starta då det är beräknat att hans fru kommer att föda deras första barn den andra januari – två dagar efter start.

Dr Francesc Bonet, Medical Director för Barcelona World Race, säger att Alex har haft en lyckad operation och är imponerad över hur snabbt han återhämtar sig.

– Men hur mycket jag än vill verkar det inte som de låter mig starta imorgon, säger Alex från sin sjukhussäng.

Starten går 13.00 på nyårsafton. Teamet har ansökt om att få starta racet med en ersättare och sen få ombord Alex så snart läkarna ger klartecken, men inget är klart.

Andy Meiklejohn är hans Co-skipper och försöker hålla fokus på racet i väntan på beslut. Nödersättaren ska i så fall bli den i Norge bosatte Wouter Verbraak som seglade som navigatör på Delta Lloyd i senaste Volvo Ocean Race.

Senaste orden som Alex skrivit på teamets Facebook-sida: ”Jag har fått i mig lite soppa och en laxbit. Jag kommer att stanna över natten på sjukhuset men vet inte mer än så. Det är tufft att inte veta.

alex_sjukhus_puff

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar