Dramat i VOR – seglarna har räddats från revet

Gustav Morin

Gustav Morin

Tävlingsledningen för Volvo Ocean Race har nu fått bekräftelse på att Team Vestas Wind har räddats från sina livflottar och kommer stanna på ön Íl du Sud där det finns hus och faciliteter. Här uttalar sig Vd:n för racet om händelsen.  

Samtliga nio personer i besättningen är i säkerhet och ingen har skadats.

Team Vestas Wind, som redan avbrutit etappen, kommer nu tillsammans med tävlingsorganisationen att planera hur besättningen ska transporteras från ön och hur man ska ta hand om den deras grundsatta båt.

Förkrossande för laget och racet


– Jag är extremt lättad över att alla nio i besättningen nu är i säkerhet och att ingen kommit till skada, Det har varit vår högsta prioritet sedan vi först hörde om grundstötningen, säger Knut Frostad som är VD för Volvo Ocean Race.


– Samtidigt är jag väldigt ledsen för att detta har inträffat för Team Vestas Wind och för Chris Nicholson och hans lag. Det är förkrossande för laget, tävlingen och för alla inblandade. Jag känner verkligen för Chris och laget nu och vi kommer fortsätta ge dem stöd i fortsättningen.

Igår lördag klockan 16.10 (svensk tid) meddelade det danska laget Team Vestas Wind tävlingsledningen att de gått på grund och att deras båt satt fast på ett rev vid Cargados Carajos Shoals, Mauritius i Indiska Oceanen.

Två unga danskar
De rapporterade att deras båda roder gått sönder och att båten tagit in vatten i fören. I övrigt ska båten och riggen vara intakt. 
Besättningen leds av den australiensiska skepparen Chris Nicholson och med i laget finns de två danska seglarna Peter Wibroe och Nicolai Sehested.

1554470 771474162924781 7214870820492690516 n

När olyckan inträffade dirigerades Team Alvimedica (USA/Turkiet) till den plats där Team Alvimedica befann sig för att erbjuda dem assistans över natten. Team Alvimedica och deras skeppare Charlie Enright har nu återupptagit sitt deltagande i etappen och har fortsatt segla mot Abu Dhabi.

Läget i racet
Just nu pågår den andra etappen av Volvo Ocean Race 2014-15 från Kapstaden till Abu Dhabi. Närmast framför Team Alvimedica ligger Svenskbåten Team SCA på femte plats. I täten pågår en väldigt tät strid mellan fyra båtar och Martin Strömbergs Dongfeng Race Team ligger fyra.

Foton: Amory Ross/Team Alvimedica.

racing_havskappsegling_2014_VOR_Etapp_2_Sjunker_Reef_puff_Vestas_reef

Relaterade artiklar

Sveriges farligaste grund!

Sjöfartsverket kan införa grundavgift från 1 juli

Roughest RNLI lifeboat rescues in huge waves and stormy seas

Brittiska sjöräddningens mest heroiska insatser!

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

cruising_langsegling_2019_Drunken_sailor_SV_Delos_Drunken_sailor_

What shall we do with the drunken sailor!?

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar