Egen radiokanal för Volvo Ocean Race

Redaktionen

Redaktionen

Stockholm Stopover

Egen radiokanal för Volvo Ocean Race I sommar, mellan den 14 och 25 juni, får Stockholm en egen radiokanal för alla som gillar Volvo Ocean Race.
Jesse & Loogna på Skärgårdsradion kör då igång ”Radio Volvo Ocean Race”.

Ställ in radion på 91,9 Mhz den 14-25 juni. Då direktsänder Stockholm Stopovers egen evenemangsradio, Radio Volvo Ocean Race, från studion på Skeppsbron.

– Radio Volvo Ocean Race 91,9 kommer att förmedla pulsen i tävlingen med direktsända kommentarer och referat. Från vår studio på Skeppsbron blir det intervjuer med besättningar, artister och besökare. Kort sagt allt som händer kring hamnstoppet i Stockholm kommer att kunna höras direktsänt i radion, berättar Martin Loogna, en av programledarna i Radio Volvo Ocean Race.

Sändningarna sker i samarbete med Skärgårdsradion 90,2, och i studion för Radio Volvo Ocean Race finns Skärgårdsradions erfarna programledare Jesse & Loogna, Martin Rapp med flera.

– Genom Radio Volvo Ocean Race 91,9 kan man följa båtarnas färd mot Stockholm i direktsändning, och snabbt få all nödvändig information om allt från uppträdanden och aktiviteter på Skeppsbron till var man ska parkera bilen eller en väderleksprognos.

– Radion är det snabbaste och enklaste sättet att alltid vara med där det händer. En radio kan man alltid ha
med sig oavsett om man sitter i bilen, båten eller är på stan.

I början av mars testade Martin Loogna under ett dygn livet ombord på en Volvo Ocean Race-båt. Visserligen på land och under båtmässan Allt för sjön, men på Ericsson 1, en av de båtar som deltog i förra upplagan av Volvo Ocean Race. Han fick vara med om realistiska prövningar med navigationsövningar, vaktskift och reparation av segel.

– Under mitt dygn på Ericsson 1 fick jag en liten försmak av det tuffa livet ombord. Det är verkligen ingen nöjessegling och alla och allt ombord pressas till 100 procent! Trots att Ericsson 1 i mitt fall låg på land så lyckades jag slå i huvudet rätt hårt under däck, fick minimalt med sömn och fick uppleva segelbyte mitt i natten.

– Till råga på allt fick jag äta torrfoder och jag tror till och med att jag kände mig lite sjösjuk. Jag tycker att alla teamen som lyckats ta sig till Stockholm är hjältar och att de förtjänar ett förstklassigt mottagande.

———————-
Radio Volvo Ocean Race 91,9 ? direktsänder från Skeppsbron 14-25 juni
I samarbete med Skärgårdsradion 90,2

Egen radiokanal för Volvo Ocean Race

Relaterade artiklar

ElwoodIngang

Elwood 550e HT – tradition och innovation i ett!

SvavareTraIngangX

Hemmabygge – amfibiebåt helt i trä!

SailingVagabondeIngang

Kända Youtubers satsar på extrem trimaran!

RenaBottenIngang

Genomskinliga båtar – rena botten!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar