Elan 450 i öppen stil

Redaktionen

Redaktionen

 

Det slovenska varvet Elan presenterar nu planerna för en snabb 45-fotare. Möjligen har varvet sneglat på Nautor Swans succe med Swan 45:an, men här lär det röra sig om klart mindre kostnader utan att för den skull göra avkall på prestanda.

 

 

Nyheten kommer från den tyska båttidningen Yacht. Elan 450 är ritad av engelsmannen Rob Humphreys, och den här gången märks det att han har hämtat inspiration från grannlandet Frankrike. Elan 450 får en bred akter och utrustas med dubbla roder. Den förses även med utskjutningsbart bogspröt för att kunna bära maximal storlek på gennakern.

 

Elan följer trenden med dubbla rattar. Båten får rattpiedestalerna vinklade in mot mitten, en lösning som frigör mer däcksyta. Sittbrunnen är mycket bred och öppen. Infälld i akterspegeln finns en hydraulisk badplattform. Trumman till rullfocken är monterad under däck.

Elan 450 har två toa/dusch och kan beställas med tre eller fyra hytter och med två olika kölalternativ. Priset är ännu inte klart, men första exemplaret väntas bli färdig under hösten.

Fakta Elan 450:

Längd o.a: 13,60 meter

Längd v.l: 12,52 meter

Bredd: 4,37 meter

Djupgående: 2,05/2,60 meter

Depl: 11,3 ton

 

Svensk återförsäljare av Elan-båtar är Knape Marin, Göteborg

 

Källa: havna.com

batar_segelbatar_elan450

Relaterade artiklar

bloggare_Yrvind_YrvindAnkring_Ingang_yrvinds_verkstad-badplattform_puffbild-hamnen

Yrvinds verkstad – konsten att ankra rätt

Får man döpa sin båt till vad som helst?

DracoStor

Draco Oceancraft 845

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar