EM-silver till Lööf och Ekström

Redaktionen

Redaktionen

Det blev en silvermedalj i Starbåts-EM för Fredrik Lööf/Anders Ekström, KSSS, som slutade endast en poäng över segrarna Marazzi/De Maria från Schweiz.

– Det känns ändå som en liten vinst, säger Fredrik Lööf som härmed har kommit tillbaka efter mindre lyckade resultat i VM och För-OS

Glada silvermedaljörer från EM i startbåt, Gardasjön, Anders Ekström och Fredrik Lööf. Foto: Gil Williams

– Det känns som en liten vinst ändå. Vi seglade fruktansvärt bra under våren men sedan gick det lite sämre under VM och För-OS. Därför är det skönt att känna att vi har kommit tillbaka nu, säger Fredrik Lööf.

Schweiziska båten som inför den sista seglingen låg på tredje plats (18 poäng) vann fredagens race. Lööf/Ekström var på andra plats (17 poäng) inför fredagen då de blev trea. De ledande britterna Percy/Simpson (15 poäng) blev femma i sista seglingen och slutade således på samma poäng (20) som Lööf/Ekström.

Lööf/Ekström har dock 1-2-3 som bästa resultat, att jämföras med britternas 1-2-5, och tar därför EM-silvret.

– Vi har seglat väldigt bra, och både Anders och vår coach Martin Gahmberg har gjort ett mycket bra jobb under veckan. Martin är väldigt duktig på väder och vind och det har behövts här i Italien där vi har haft en morgonvind från norr och en eftermiddagsvind från söder. Vi har också seglat vår nya båt under veckan och det har varit mycket positivt.

Lööf/Ekström tog EM-guld 2002 och 2004. De har också en silvermedalj från 2005.

Svenska placeringar (av 93 startande): Fredrik Lööf/ Anders Ekström, KSSS – 2:a , Tom Löfstedt/Martin Larsen, RSYC – 16:e, Ingvar J-son Krook/Pär Nilsson, KSSS – 59:a

Texten hämtad från Svenska Seglarförbundets hemsida www.svensksegling.se

racing_bankappsegling_staremsilever

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar