En puma i Volvo Ocean Race

Redaktionen

Redaktionen

Sportvarumärket Puma ställer upp med en egen båt i nästa Volvo Ocean Race. Ken Read, USA, är klar som skeppare. Han har deltagit i två Americas Cup samt seglade de fyra sista sträckorna med Ericsson Racing Team i senaste Volvo Ocean Race.

Med 18 månader kvar till starten är nu tre syndikat klara för Volvo Ocean Race. Puma Racing Team, Ericsson Racing Team och ”Mean Machine”, under ledning av den holländske affärsmannen Peter de Ridder, är officiellt anmälda.

Flera andra syndikat kommer, enligt arrangören Volvo Ocean Race, att annonsera sitt deltagande inom de närmaste månaderna. Det handlar om team från Europa, Asien samt Nord- och Sydamerika.

Den sportsliga delen av Puma Racing Team kommer att ledas av amerikanen Ken Read som också blir skeppare på båten. Read är en erfaren seglare som deltagit i två Americas Cup och han ingick i Ericsson Racing Team under de fyra sista delsträckorna av Volvo Ocean Race 2005-2006.

? Att få leda en Volvo Ocean Race-satsning är en dröm som nu blir sann. Jag är väldigt stolt över att vara en del av Puma Racing Team och att ha en ledande roll i detta nya och spännande äventyr, säger Ken Read.

Förutom att Puma deltar med en båt i nästa Volvo Ocean Race så kommer företaget att bli kappseglingens officiella klädsponsor.

? Tävlingens globala räckvidd tillsammans med en tuff image och sann sportsmanna-anda matchar Pumas varumärke perfekt. Vår strategi är att Puma ska växa inom nya produktkategorier och därmed utveckla varumärkets potential. Samarbetet med Volvo Ocean Race ger oss möjligheter att göra ett starkt avtryck i kappseglingsvärlden, säger Jochen Zeitz, styrelseordförande och VD i Puma.

När Volvo Ocean Race startar i spanska Alicante i oktober 2008 är det tionde gången tävlingen avgörs. Första gången var 1973-1974 under namnet Whitbread Round the World Race. Sedan 2001 heter tävlingen Volvo Ocean Race och för första gången kommer racet att besöka hamnar i Asien och i Mellan östern. Efter nio månaders kappsegling och 39 000 sjömil (cirka 72 200 km) avslutas tävlingen på försommaren 2009 i östersjön.

regatta_pumapuff

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_russvorlogga

Volvo Ocean Race: Nu kommer ryssarna!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar