”Ericsson 3” lämnar Kista

Gustav Morin

Gustav Morin

ericsson 3Sex meter bred och 21,5 meter lång, från Kista till Frihamnen i Stockholm under Luciadagens kväll.
”Ericsson 3” är klar för transport till Lanzarote. Knappt sex månader har bygget pågått av denna nya generation av Volvo Ocean Race – båt.
 På Lanzarote väntar farttester mot förra gångens segrare av Volvo Ocean Race, ex ABN Amro One, numera ”Ericsson 2”

Ericsson Racing Teams tävlingsbåt för Volvo Ocean Race 2008-09 är färdigbyggd. Med mindre än 300 dagar kvar till starten i spanska Alicante lämnade ”Ericsson 3” varvet i Kista på Luciadagen.

– Det är nästan sex månader sedan vi började bygga båten. Vi är alla stolta över vad vi åstadkommit när hon nu lämnar Kista. Det har varit mycket hårt arbete men också väldigt givande och stimulerande, inte minst för att vi har haft fler än 9 000 intresserade besökare här på varvet, säger Killian Bushe som varit ansvarig för båtbygget.

Sent på kvällen, den 13:e december, gick transporten från Kista mot Frihamnen i Stockholm där Ericsson 3 lastades på ett lastfartyg för vidare transport till Lanzarote. Dit planeras båten att anlända i slutet av december.

Det var inget litet båtskrov som gav sig ut på stockholmsvägarna på Lucianatten. Med en längd på 21,5 meter, men framför allt en bredd på närmare sex meter, krävdes det planering och specialfordon för att klara transporten.

Ericsson har redan två VO70-båtar igång för tester och träning. Dels är det den båt som Ericsson seglade med i förra Volvo Ocean Race, samt båten som vann förra gången under namnet ABN Amro One. Dessa två heter numera Ericsson 1 och Ericsson 2.

 – Det ska bli spännande att få börja träna med den nya båten, säger Anders Lewander, skeppare på den nordiksa båten.

– Det är viktigt att komma igång med två båt-testerna. Det har vi verkligen sett fram mot. säger Anders i ett pressmeddalande från Ericsson Racing Team.

ericsson 3

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race

racing_havskappsegling_2019_Maiden_women_offshore_Tracy_Edwards

Första kvinnliga skepparen i Whitbread berättar

racing_havskappsegling_2018_VORTheMovie_Ingang_Volvo_Ocean_Race_recap_2017_2018

VOR – the movie!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar