Ericsson Racing Team mot Lanzarote

Redaktionen

Redaktionen

Tisdag förmiddag lämnade Ericsson Racing Team bryggan vid Sune Carlssons båtvarv i Saltsjöbaden för vinterns träningsbas på Lanzarote, Kanarieöarna. Nyutnämnde besättningsmannen Aksel Magdahl tar han om navigationen.

– Det är 2 300 sjömil till Lanzarote och vi räknar med att segla non-stop. Är vindarna gynsamma går vi runt Skagen annars tar vi Kielkanalen, säger nyutnämnde navigatören Aksel Magdahl till hamnen.se

Aksel är den förste besättningsman som skepparen Anders Lewander har förklarat klar för den nordiska besättningen. Aksel har tidigare seglat mycket 60 fots trimaraner med Norges stora havskappseglare Knut Frostad.

Aksel har ingen tidigare erfarenhet av Volvo Ocean Race men står mycket för den nya generationens navigatörer att segla. Han är duktig på meteorologi, deltar gärna i besättningsarbetet och sitter gärna med sin trådlösa laptop bredvid rorsman under segling.

Båten som lämnade Sune Carlssons Båtvarv under tisdagsförmiddagen är Ericssons nya träningsbåt, det vill säga vinnaren av senaste Volvo Ocean Race – ABN AMRO 1.

Den båten har under sommaren genomgått en omfattande uppdatering och är nu målad i Ericssons färger med ett rött, något ”självlysande” orange förskepp som midskepps mynnar ut i ”Ericssonblå”. Till skillnad från de flesta högglansiga racers av i dag så är denna matt i kulören. Riktigt snyggt och ser snabbt ut.

Besättningen ombord på båten som nu är på väg till Lanzarote består av förutom Anders Lewander och Aksel Magdahl av en blandning av det internationella teamet och aspiranter till det nordiska.

På Lanzarote finns en stor bas för Ericsson Racing Team. Där ska det tränas och segeltestas, först med träningsbåten och i slutet av året väntas den båt som nu byggs på Ericssons varv i Kista att anlända.

Mer info om Ericsson Racing Team, klicka här

racing_havskappsegling_ericsson250

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_russvorlogga

Volvo Ocean Race: Nu kommer ryssarna!

racing_motorsport_rupert_ribb

Reykjavik – Stockholm i gummibåt

racing_havskappsegling_ericsson250

Oklart om nordisk båt i Volvo Ocean Race

racing_bankappsegling_blindporträtt

Bipande bojar för blinda

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar