Etapp 3 i Archipelago Raid 2006 – GB Glace vinner!

Redaktionen

RedaktionenÅland/Finland, tisdag 27 Juni 2006Tjock dimma kortade av Etapp 3 i Archipelago Raid – GB Glace vinner!
Tävlingskommittén var tvungen att avbryta kappseglingen under Etapp 3 på grund av tjock dimma och för lite vind. Etappen startade från Rödhamn kl. 11.00. Det blev ännu en spektakulär start i vindar på 8-10 m/s och molnigt väder.
Foto: Th. Martinez


Vinden var förutspådd att minska i styrka och vrida från Nordostlig till Nordvästlig. Medan flottan åter kappseglade mellan de många vackra öarna, kobbarna och grunden i Ålands skärgård fram till Degerö blev sikten mycket värre.

Vid den tidpunkten var det väldigt tätt i ledningen och toppplaceringarna ändrades ofta. De flesta av de skandinaviska teamen kom åter upp i fronten av flottan. Men vid den tredje checkpointen Sottunga bestämde Kappseglingschef Christine Salén/Guillou att etappen skulle kortas av. Just då ledde team GB Glace (Bengt Nissar och Jan Schiratzki SWE) och med det resultatet har de nu vunnit två av tre etapper.

På väg till Vegerö, under Etapp 3, fick Team KTH mastbrott och Yamaha Red gick på grund. Båda besättningarna är i säkerhet och OK men kunde inte fullfölja Etapp 3.

De återstående 21 deltagande teamen i denna galna ”quest through beauty” blir bogserade till Nagu i den Finländska skärgården, ca 40 sjömil längre österut. I Nagu är en omstart av etapp 4 planerad så fort som möjligt efter ankomst.

Team Sogeti, med Volvo Ocean Race seglarna Magnus Woxén (SWE) och Damian Foxall (IRE), står för den mest jämna prestationen. De har ett imponerande resultat så här långt med två andra placeringar och en tredje. Därmed är de det enda team som har varit bland de tre första i alla etapper. Det verkar som om en blandning av lokalkunskap, uthållighet, lokalkännedom, envishet och hantering av dessa katamaraner är ett måste. Vem kan hota detta lag?


Läs mer på Archipelago Raids webbsida
Följ teamen på Livetracker

Resultatet i Etapp 3
1:a GB Glace runt kl. 16.30
2:a Sogeti 3:a Sundvall 4:a St Jude Medical 5:a SPP 6:a Garmin – RBSC 7:a Brossard 8:a Yanmarin 9:a Tidermans 10:a Glenn Marine 11:a X-Leisure

Läs hela resultatlistan med mer information!

Livetracker_archipelagoraid-day2-sottunga

Relaterade artiklar

cruising_ARC2007_arc07-spirit

Spirit – Första svenska båt i mål i ARC

Neppare vann Tjörn Runt

Livetracker_leg1_archipelagoraid

Målgång Etapp 1 Archipelago Raid – Fejan

blog_12juni_dscn1338

Dansk seger i Landrover Cup

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar