Fantastiska bilder på America’s Cup-seglarnas träningsverktyg

Gustav Morin

Den flygande Mothjollen är ett perfekt verktyg för America’s Cup-seglare att träna upp sin känsla för segling med foil och vinge. Här får vi se några högst inspirerande bilder inför en regatta med 60-70 jollar på Bermuda.

Mothjollen har blivit lite av ett fenomen inom modern segling. Om det inte vore för att den är svindyr och gissningsvis ganska svår att segla hade nog väldigt många köpt en.

Kanske blir det bättre när den billigare Waszpen kommer. Tills dess får man hålla tillgodo med att sätta bärplan på sin gamla Laser (se när vi testar Sveriges enda foilande Laser).

Större delen av besättningen hos America’s Cup-försvararen Oracle tränar i Mothjollar. Det ger möjlighet för dem som inte står vid rodret på AC45:an att skapa förståelse för sambandet mellan vingen och bärplanen. 

Nedan får vi följa Amlin International Regatta som hölls på Bermuda och där i princip alla foilande proffs var på plats. Otroligt imponerande att Robert “Rob” Greenhalgh tog hem segern. Han är lika trevlig som han är komplett som seglare.

racing_bankappsegling_2015_Moth_Bermuda_Moth

Relaterade artiklar

Elbat-med-bransleceller-satter-rekord

Chase Zero – 28,3 knop i 151,2 sjömil på vätgas och el

Artemis_Foilande_Arbetsbat

Artemis – första foilande och eldrivna arbetsbåten provkörd

Candela_C-8_foiling

Candela C-8 – första provkörningen i foilingläge

Hydrogen_Foiling_Chase_Boat

Ny vätgasdriven bärplansbåt klarar 50 knop och 100 sjömil!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar