Fantastiska bilder på America’s Cup-seglarnas träningsverktyg

Gustav Morin

Gustav Morin

Den flygande Mothjollen är ett perfekt verktyg för America’s Cup-seglare att träna upp sin känsla för segling med foil och vinge. Här får vi se några högst inspirerande bilder inför en regatta med 60-70 jollar på Bermuda.

Mothjollen har blivit lite av ett fenomen inom modern segling. Om det inte vore för att den är svindyr och gissningsvis ganska svår att segla hade nog väldigt många köpt en.

Kanske blir det bättre när den billigare Waszpen kommer. Tills dess får man hålla tillgodo med att sätta bärplan på sin gamla Laser (se när vi testar Sveriges enda foilande Laser).

Större delen av besättningen hos America’s Cup-försvararen Oracle tränar i Mothjollar. Det ger möjlighet för dem som inte står vid rodret på AC45:an att skapa förståelse för sambandet mellan vingen och bärplanen. 

Nedan får vi följa Amlin International Regatta som hölls på Bermuda och där i princip alla foilande proffs var på plats. Otroligt imponerande att Robert ”Rob” Greenhalgh tog hem segern. Han är lika trevlig som han är komplett som seglare.

racing_bankappsegling_2015_Moth_Bermuda_Moth

Relaterade artiklar

Americas Cup Team New Zealand

Det lilla landet som leder högteknologisk segling

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

Ineos Americas Cup

Brittiska America’s Cup-laget testar gränserna…

Team New Zealand Capsize1

Nya America’s Cup-värstingen på 75 fot kapsejsar

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar