Fantastiska bilder på America’s Cup-seglarnas träningsverktyg

Fantastiska bilder på America’s Cup-seglarnas träningsverktyg

Gustav Morin

Den flygande Mothjollen är ett perfekt verktyg för America’s Cup-seglare att träna upp sin känsla för segling med foil och vinge. Här får vi se några högst inspirerande bilder inför en regatta med 60-70 jollar på Bermuda.

Mothjollen har blivit lite av ett fenomen inom modern segling. Om det inte vore för att den är svindyr och gissningsvis ganska svår att segla hade nog väldigt många köpt en.

Kanske blir det bättre när den billigare Waszpen kommer. Tills dess får man hålla tillgodo med att sätta bärplan på sin gamla Laser (se när vi testar Sveriges enda foilande Laser).

Större delen av besättningen hos America’s Cup-försvararen Oracle tränar i Mothjollar. Det ger möjlighet för dem som inte står vid rodret på AC45:an att skapa förståelse för sambandet mellan vingen och bärplanen. 

Nedan får vi följa Amlin International Regatta som hölls på Bermuda och där i princip alla foilande proffs var på plats. Otroligt imponerande att Robert “Rob” Greenhalgh tog hem segern. Han är lika trevlig som han är komplett som seglare.

Gustav Morin

racing_bankappsegling_2015_Moth_Bermuda_Moth

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Baltic_111_Raven

Baltic 111 Raven – här testas den extrema kolfibercruisern

Sandhamn_Foil_Raid_inledning

Sandhamn Foil Raid – fart och adrenalin i dagarna tre

omslagsbildkollage1080 1

Elbåtsmässan – Hamnens bejublade provåkningsfest för elbåtar

Volga_fortojd_inledning

Volga – han köpte och renoverade en bärplanande klassiker