Fina utmärkelser till kappseglare

Redaktionen

Redaktionen

Prisade svenska kappseglare Sverige har många internationellt framgångsrika seglare, både tjejer och killar, både unga och lite äldre. Therese Torgersson och Vendela Zachrisson, GKSS, blev av Svenska Seglarförbundet valda till ”Årets seglare”. Roger Nilson, KSSS, fick utmärkelsen ”Årets havskappseglare” på båtmässan Allt för Sjön 2007.

Under en ceremoni på Allt för Sjön 2007 delade Svenska Seglarförbundet ut utmärkleser och priser till de som under 2006 gjort något alldeles extra inom seglingssporten

Årets seglare

Pokalen tilldelas den eller de sgrlare som under året enligt SSF:s styrelse gjort den bästa kappseglingsprestationen.

Therese Torgersson och Vendela Zachrisson, GKSS.

”Under 2006 lyckades de vinna den för-olympiska regattan i Qingdao, Kina, ta medalj på VM, då de efter en fantastisk sista segling gick från sjätte till tredje plats och nå en fin fjärdeplats på EM. 2006 var därmed det fjärde året i rad som paret tog en mästerskapsmedalj. De har nu definitivt en plast bland våra främsta seglare genom tiderna.”

Reimerspokalen

Tilldelas av SSF till den kvinnliga kappseglare som gjort den främsta prestationen.

Sandra Sandqvist, KSSS,

”Sandra vann E-jolle VM i så överlägsen stil att hon inte behövde ställa upp i de två sista seglingarna. Tidigare under veckan hade hon tagit silvret på Open Week. Hon visade också i sin kölbåtsdebut i ”Mästarnas Mästare” med en fjärdeplats att hon besitter stora allround-egenskaper i sporten. ”

Vingens kanna

Tilldelas den manlige seglare som gjort årets seglingsprestation.

Rasmus Myrgren, GKSS,

”Rasmus gjorde 2006 en fantastisk comeback i Laserklassen efter ett par års uppehåll. Med en bronsmedalj på VM i Jeu jeu, Sydkorea, i den mest spridda och konkurrenskraftiga jolleklassen visar Rasmus att han är en talang utöver de vanliga med förmågan att prestera när konkurrensen är som tuffast. ”

Geddapokalen

Delas ut till den mest meriterade junioren.

Emil Cedergårdh, 18 år, Lerums SS och GKSS,

”Emil har på mycket kort tid etablerat sig i Sverigeeliten i Laser. Vid årets ungdoms-VM i Weymoth i England blev Emil tvåa efter att länge ha lett regattan. Med ambition, vilja och stor träningsflit har Emil vad som krävs för en lång karriär inom sporten. ”

Nakterhuset

Delas ut till välförtjänta havskappseglare.

Roger Nilson, KSSS,

”Roger har under mycket lång tid havskappseglat med stora framgångar och inte minst som en god navigatör och initiativtagare till nya projekt. Svenska Havskappseglarförbundet anser att Atlantrekordet 2006 gör Roger Nilson till en värdig vinnare.”

Utöver dessa utmärkelser fick Johan Tillander, Jollekappseglarna Västerås utmärkelsen ”Lyftet” för bästa utveckling inom seglingen. Victor Bergström, 17 år från SS Kaparen mottog ”Halvan” för bästa placering i VM, EM, JVM eller JEM. Victor tog silver vid E-jolle VM i Danmark.

Årets tränare blev Emma Aspington som bland annat gjorde en stor insats inför Ungdoms-VM.

Prisade svenska kappseglare

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Allt for sjon

Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

racing_havskappsegling_2018_RykingVendeeGlobe_Ingang_Ryking

Mikael Ryking förste svensk i Vendée Globe!

racing_havskappsegling_2018_Crowehirst_Ingang_Crowhirst

Antihjälten Donald Crowhurst åter aktuell

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar