FinnFlyer 34 kommer till våren

Redaktionen

Redaktionen

FinnFlyer 34 kommer till våren

Finn Yachts skapar en lillasyster till FinnFlyer 36 – Finn Flyer 34.
FinnFlyer 34 har premiär under våren 2010. Båten kommer att ha egenskaper med betoning på seglingsprestanda och kvalitet utöver det vanliga, enligt ett pressmeddelande.

Pressmeddelande i oredigerad form från Finn Yachts:
Finn Yachts Ltd har en ökad efterfrågan på mindre och lätta båtar där det inte behövs en större besättning för att klara av seglingen. Finn Yachts unika teknik, ACCY möjliggör framtagningen av lätta och starka båtar, vilket ger en ny dimension till seglingen. De tillverkas i semi-custom vilket ger en kundanpassad drömbåt.

Teknik och Koncept
Finn Yachts Ltd har utvecklat en unik tillverkningsteknik kallad ACCY, Advanced Composite Construction Yachts, för tillverkning av båtar i mindre serier. Båtarna är konstruerade med en avancerad kompositteknik som ger lätta, starka och snabba segelbåtar.

FinnFlyer båtarna är ca 1-2 ton lättare än marknadens Performance Cruisers trots en mycket hög ballastprocent. Ca 43 % av FF 34:ans vikt finns i kölen.
ACCY-tekniken möjliggör tillverkningen av en optimal Performance Cruiser med seglingsprestanda som en Racer med boendekomfort och träkänsla som en Cruiser. ACCY-tekniken erbjuder dessutom byggnadstekniken helt styrenfri

Kort beskrivning av FinnFlyer 34

Konstruktion i avancerad kompositteknik:
Skrov & däck i vakuuminjicerad vinylester med riktad E-glas/ kevlar samt divinycell som distansmaterial, riktad kolfiber i bottenstockar och röstjärn. Polyuretan målat skrov som standard för bästa kvalitet på finish, hållbarhet och lägsta vikt, roder samt hjärtstock i kolfiber (vikt 14 kg). Alla skott, dörrar, durkar, skåp samt inredning är laminerade GRP med divinycell som kärna, beklädda med teak- eller ljus ek faner.

Design och exteriör:
FinnFlyer® 34 är designad med moderna linjer i skrov för bästa kompromisslösa prestanda, som även fungerar bra under IRC och ORC international. Båten har en stor vid sittbrunn med rorkult för bästa styrkänsla valbar nedsänkt Racingratt på 150 cm i diameter.

De flesta trimfunktioner är nedsänkta i kanaler i däck, med nedsänkta luckor bl.a. kommer båten som standard med 6 vinchar och tyskt storskotssystem. Sittbrunnen fungerar även bra för Cruising för upp till 6 personer. Standardmast, med konad topp och dubbla spridare, stående rigg i rodd, som tillval finns uppgradering till Seldén kolfibermast.

Kölen i syrafast stål med blybulb ger lägsta möjliga tyngdpunkt och hög stabilitet som gör att båten även passar bra för segling med en mindre besättning.

Interiör:
Välj mellan Modern (ljus ek) eller Classic (teak)
Traditionell layout med 2 kabiner, salong och pentry samt toalett vid nedgången. Bakom
toaletten stor stuv, 2 längsgående soffor i salongen samt förpik med garderober.
Denna layout erbjuder upp till 6 personer kojplatser ombord.

FinnFlyer 34, en seglingsupplevelse!
Tack vare den lätta vikten, det plana skrovet, den låga tyngdpunkten och det minimala motståndet i undervattensskrovet, bjuder FinnFlyer 34 på en verklig seglingsupplevelse med härligt bett på kryssen och med mycket snabba undanvindsbogar att plana i farter upp till 15-20 knop.

FinnFlyer 34 kommer i två olika konfigurationer, CR och Club.
1. FinnFlyer 34 CR är en performance cruiser med kvaliteter för den som älskar att segla fort och bekvämt i skärgården och till havs. Båten fungerar bra för den som vill segla i ett antal tävlingar per säsong där den kan mäta sig med de snabbaste i sin storlek.

Kännetecknande för denna är:
L-köl på 1,85m, (finns även med 1,70m som tillval) som tillval finns Sprayhood med skyddande flik, stuvlådor i aktern, instrumentkonsol på rufftak mm.

2. FinnFlyer 34 Club är Club racern med full semesterinredning. Den erbjuder kappseglaren snabbaste prestanda med ett ombonat inre.

Kännetecknande för denna är:
T-köl på 2,00m, öppen akter.

Teknisk data:
Längd 10,40m, bredd 3,35m, Djup CR 1,85m Club 2,00m
Deplacement Club 4,0 ton, CR 4,2 ton.
Segelyta: stor 40 m2, 107% Fock 31 m 2, Spinnaker 98m2
Motor: VolvoPenta D1-20 med segelbåtsdrev samt 2-bladig folding.

Om Varvet
FinnYachts Ltd i Jakobstad är ett företag som drivs av Hans och Johanna Johansson, vars kunskap om båtbyggande har gått i arv. Hans Johanssons far var med vid starten av NautorSwan samt Baltic Yachts. FinnYachts har en modern produktionsanläggning på 2500m2 för tillverkning av FinnFlyer båtar samt underleverantörsjobb till Nautor Swan och Baltic.
Varvet är specialister på material och plastning av kvalitetskryssare. FinnYachts Ltd är ägare och tillverkare av FinnFlyer båtarna. Den avancerade byggtekniken ACCY är framtagen av varvet. Varvet har många erfarna och duktiga båtbyggare som gör kvalitet till sitt ledord.

Om Konstruktören
Karl-Johan ”Kamu” Stråhlmann är Finlands hetaste båtkonstruktör. Kamu är diplomingenjör och utbildad båtkonstruktör, han jobbar med moderna datorbaserade konstruktionsverktyg och program. Kamu är djupt insatt i konstruktioner för ORCi och IRC.
Hans konstruktioner är moderna snabba båtar med mycket vackra linjer. Kamu driver designfirman Stråhlmann Yacht Design och är även en flitig seglare.

För mera information:
FinnYachts Ltd, Industrivägen 12, FI-686 00 Jakobstad
www.finnyachts.fi E-mail info@finnyachts.fi
Tel. +358(0)6 724 7818

FinnFlyer 34 kommer till våren

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar