Flaskpost från Björn Hansen

Redaktionen

Redaktionen

Det kom ett brev från Björn Hansen, matchracingseglaren som är rankad fyra i världen.
I år satsar Björn och hans besättning på pallplats i VM-touren i matchracing.

Efter ett antal framgångsrika år med Team apport.net satsar vi nu ännu hårdare på att ta medalj på VM i matchracing. Inför säsongen har vi startat ett samarbete med Alandia Sailing Team som vi nu är en del av.

Alandia Sailing Team består dessutom av Finlands bäste matchracingbesättning med ålänningen Staffan Lindberg som rorsman. Samarbetet med Staffans Team, som tog VM-brons och EM-guld 2006, kommer förhoppningsvis att göra både oss och dem bättre.

Vi har startat säsongen på ett bra sätt och var tvåa på Brazil Sailing Cup som var den första deltävlingen på VM-touren. På den andra tävlingen som gick av stapeln i södra Tyskland var vi sjua och vi ligger inför kommande veckas tävling i Korea på andra plats i VM-serien, endast en poäng från ledaren och förra årets världsmästare Ian Williams.

Just nu är vi rankade fyra i världen och siktet är inställt uppåt. Första veckan i juli är det dags för Match Cup Sweden där vi som första skandinaviska besättning lyckades vinna ifjol.

Vi ser verkligen fram emot att försöka försvara titeln där och hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet att komma och stötta oss!

Partners till Alandia Sailing Team är idag LG Electronics, Alandia Båtförsäkringar, Memnon Network Applications(bakom apport.net), Stockholm Matchrace Center, Arena Media och Gill.

Dessa företag stöttar nordens två högst rankade matchracingbesättningar och vi kommer att göra allt för att göra dem nöjda.

Med hopp om en skön sommar!

Björn Hansen

racing_bankappsegling_bermuhansenpuffx

Relaterade artiklar

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Poliskrasch

Polisen går på grund!

Swan Shadow 2 Puff

Swan Shadow – anrika Nautors första motorbåt!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar