Flaskpost nr 11 från Atlanten

Redaktionen

Redaktionen

Kom att tänka på en scen ur Pirates of the Carribean 3. Ena stunden är Jack Sparrow och Co. nere i Caribien och fajtas – klipp – och dom befinner sig mitt bland snöklädda landskap med frost i skägget, endast iklädda linne och huvudbonad. I filmens värld är detta fullt möjligt och helt trovärdigt i sitt sammanhang, men fy helvete vilken resa dom klippte bort!

Victoria af Piteå 2007-12-07

Kom att tänka på en scen ur Pirates of the Carribean 3. Ena stunden är Jack Sparrow och Co. nere i karribien och fajtas – klipp – och dom befinner sig mitt bland snöklädda landskap med frost i skägget, endast iklädda linne och huvudbonad. I filmens värld är detta fullt möjligt och helt trovärdigt i sitt sammanhang, men fy helvete vilken resa dom klippte bort!

Nog med reflektioner, idag har det regnat, regnat och regnat. Intuitivt skulle man tycka att det är något som sprider negativ energi och drar ner allas humör. Och kanske hade det varit så om regnet var underkylt och feberframkallande, men här nere på de södra breddgraderna faller endast droppar av varm kärlek; äntligen fick man sig en rejäl dusch i sötvatten och äntligen fick ens saltbelagda kläder uppleva friheten av sötma!

Men jag kan hålla med om att när väl dessa mål var uppfyllda, kunde gott lite uv-strålar göra sig till känna igen. Men, men… inför vädret är människan maktlös, eller?

Kanske lite mer freon och koloxid skulle göra susen? Då kanske vi inte hade behövt flytta vår after-sail till imorgon. Och det hade väl inte mer än rätt, för det är inte lite tålamod som krävs för att låta en kall GT vänta på sig till mer gynnsamma förhållanden.

Hur som helst slog vi fartrekord inatt: 15.4 knop!!!!

Nu blir det pytt i panna i goda vänners lag.

På återhörandes

Victoria af Piteå.

———————————-

Position 12:00 UTC 7/12 2007:
17, 13 N
40, 18 W

Wind: 10 Knots (toppar över 40 under dygnet)
Speed: 6,8 Knots
Vågor: Vinden kommer och går, så även vågorna…

 
Toppfart senaste 12 timmarna: 15,4 knop. Rekord !!
 
6/12 Meny:
 
Frukost: Nybakat bröd, salami, ost, frukt och massa kaffe + te
Lunch: Röschti (potatisplättar) med spansk skinka och sallad
Middag: 3 rätters ! Olw dill och gräslöks chips som starter, Marinerad kryddstark kyckling med hasselbackspotatis och mixed salad till huvudrätt, Nordas berömda äppelpaj med 1 liter vaniljsås.
Nattmat: Nej vi var proppmätta !

cruising_ARC2007_flaskpost_250

Relaterade artiklar

Grey Wolf puff

Grey Wolf är drömbåten för långfärd – räckvidd 4 500 sjömil

cruising_2019_Sailing_la_vagabonde_Sailing_la_Vagabonde

Episkt familjeliv i havets tropiska vildmark

Reporter moved to a narrowboat

Tv-reportern som flyttade ombord

cruising_2018_Yrvind_Ingang_Yrvind

Yrvind – det drar ihop sig!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar