Flaskpost nr 2 från Atlanten

Redaktionen

Redaktionen

Ännu en strålande dag på sjön! Kanske inte ur vädersynpukt, men det blir i alla fall många anekdoter om tecknad film med Simpson-moln på himlen. Dessutom pryds nu Victoria av en praktfullt lagad gennaker som kravlöst drar oss framåt med en fart på 7 knop.

Position 12:00 UTC 27/11 2007:
25, 55 612 N
20, 20 967 W
 
Wind: 18,1 Knots
Speed: 7,0 Knots
Väder: Lite måln och sol
Vågor: Ja ! Men inte tokhöga!
 
Topfart senaste timmarna: 10 knop
 
Stämning: Tävlingsinstinkten börjar ta övertag (inte för seglingen ännu dock .. ) Alla har nämligen förberett lekar och tävlingar av olika slag och nu ska Norda köra sin lek! Och alla sa i kör , ”jag vinner Lätt!”

VIctoria af Piteå 2007-11-27

Den lilla dansken har vi döpt ginakern till, då hon är blodröd i grundfärg med numerade patchade partier av snövit tejp. Och även om hon associerar till fienden, utgör hon en maktsymbol på Victoria som vi stolta visar upp när vi elegant glider förbi övriga skepp, även om det i detta nu är Victoria af Piteå som ensamt regerar på havet. Det går faktiskt rätt bra för oss. Igår fick vi veta att vi låg som båt 53, och i detta nu är samtliga besättningsmedlemmar vakna, mätta och belåtna. Ja, Nordda är för ögonblicket nere och gör kaffe, men så fort han kommer upp stundar lekdags ombord.

Mange håller i ratten och Jimpa funderar på om han skulle hamna i Guinnes Rekordbok med världens längsta driver om han slår ut den över altantens djupaste punkt; skulle hela fallet till botten då räknas in? Han har i alla fall med sig två golf set och tre drivers, så möjlighet till rekord känns inte helt ogörbart.

Än så länge har alltså allt flytit på smärtfritt. Rutiner och scheman börjar ta sin form med A-lag och Farma-lag som består. Det enda klagomål som yttrats är över Griseknoen (5 kg torkad skinka som är silvertejpad fast i matlagningsbänken, fortfarande dränkt i stanjolpapper) som folk tycks besväras av.

Det är svårt att säga varför denna irritation uppstår ur ett livlöst köttstycke, men teorin är att den tar väldigt stor plats på helt fel yta. Ett designfel vid monteringen helt enkelt.

Trots detta är Farma-laget lite extra nöjda idag, för medan A-laget sov som stockar, fick de bevitta en flock lekande delfiner som strök sig efter Victorias skrov. Farma-laget är övertygade om att det var Jimpas dans som hade lockat fram dom, men A-laget är skeptiska till denna romantisering. Vi har alla sett Jimpa dansa, och det har mer skrämt bort än lockat till sig vackra varelser.

Mat och middag är ett ständigt samtalsämne, och igår hade vi faktiskt fisk på kroken, så nu vattnas det i allas munnar av bara tanken på färsk tonfisk, makrill eller mahe-mahe. Ett annat bestående område som kräver timslånga utlägg är hygien. Är det ok att köra DEO i tjugo dar, eller ska man skölja lite med sötat, kolsyrat vatten som annars inte duger till mycket mer än utfyllnad av packutyrymmen?

Det mindre erfarna ber om råd när kalsongbyten borde vara på sin plats, men inga svar känns helt och hållet tillfredställande. Visa saker görs helt enkelt bäst efter eget huvud.

Nu är det dags för musiklek: skriven, producerad och regisserad av Nordda. På återhörandes

Victoria af Piteå

Relaterade artiklar

Grey Wolf puff

Grey Wolf är drömbåten för långfärd – räckvidd 4 500 sjömil

cruising_2019_Sailing_la_vagabonde_Sailing_la_Vagabonde

Episkt familjeliv i havets tropiska vildmark

Reporter moved to a narrowboat

Tv-reportern som flyttade ombord

cruising_2018_Yrvind_Ingang_Yrvind

Yrvind – det drar ihop sig!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar