Flaskpost nr 3 från Atlanten

Redaktionen

Redaktionen

God morgon världen, vilken underbar dag… Ja, det beror väl på det. Ombord på Victoria af Piteå är det mest jämmer och elände.

 

Den lilla dansken har än en gång fört otur med sig, då hon ställde båten på bredsida och la sig själv i vattnet med buken uppsprättad från topp till tå.

För all del, vi har väl inte så bråttom, och den lilla dansken går ju att lappa ihop. Ett par dagars syende och sen blir det ett nytt försök, fast denna gång med fräscha sömmar och lagom vind i seglet.

Både Stina och Lina börjar dock misstänka att de annars så pondusrika manliga gastarna har fjollat till sig, då enda sysselsättningen numera är att sy och dricka varm choklad. Till detta står den manliga besättningen utan kommentar, för vad finns det att säga till en sådan anklagelse?

Men i det stora hela är moralen ombord fortfarande oförskämt hög. Vi äter gott, skrattar mycket och sover närhelst vi får chansen. Dom där böckerna man skulle läsa får dock vänta på sig, för sånt nöje finns dessvärre ingen tid till.

På Victoria af Piteå kommer plikten i första hand. Men varför inte förena nytta med nöje, så musiklekar, frågesport, ljudböcker etc. låter sig inte tystas bara för det.

Stina har visat sig vara exeptionellt begåvad i igenkännande av svenska åttiotals-hits där hon visar ingen pardon mot övriga deltagare. Jimpa har inte mycket över för den typen av kunskap, utan leder istället Atlantic Race for Gymmers med 190 armhävningar, 200 sit ups, 100 armböj och 60 armuppdragningar.

Första pris i denna macholek består av 10 Fernet-shots och 30 GT’s, vilket kommer att bli något av i särklass att åskåda när dessa ska inmundigas. Nä, nu stundas nål och tråd ackompanjerat av en kopp varm choklad.

På återhörandes

Victoria af Piteå

Relaterade artiklar

Grey Wolf puff

Grey Wolf är drömbåten för långfärd – räckvidd 4 500 sjömil

cruising_2019_Sailing_la_vagabonde_Sailing_la_Vagabonde

Episkt familjeliv i havets tropiska vildmark

Reporter moved to a narrowboat

Tv-reportern som flyttade ombord

cruising_2018_Yrvind_Ingang_Yrvind

Yrvind – det drar ihop sig!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar