Flaskpost nr 4 från Atlanten

Redaktionen

Redaktionen


Sol, vind och vatten, och den lilla dansken är opererad och återställd. Nu väntar vi bara på väder och vind till nypremiären. För övrigt fortgår färden utan överraskningar eller motsättningar, trots att vi tappar två-tre knop för varje stund den lilla dansken ligger nere under däck.

 

Nyhetens behag har oxå förvandlats mer till vardagslunk, om än ett ovanligt sådant. Men igår hade vi lyxmiddag med rött vin och levande musik för att påminna oss själva hur fantastiskt livet på Atlanten ibland kan vara. Nordda fixade grillningen på akterdäck och Staffan trubaurade till allas sång och skrål. Moralen är alltjämt hög och var och en har nu funnit sin arbetsduglighet, favorityta, sovställning, fritidssysselsättning etc. Lina har visat sig vara mästerlig i köket med delikatesser som coscos sallad, biffstek och kladdkaka.

 

Staffan gör sig bäst bakom ratten där han kan stå i timmar och känner sig som herren på täppan. Mange och Nordda vet fortfarande bäst vilka offergåvor havsguden gärna tar emot och vilka böner som bäst behagar vindguden.

Stina är den oumbärlige allt-i-allo som fixar, plockar, städar, kockar etc. allt efter behov. Dessutom har hon genom sin vishet vunnit mandat att ta svåra beslut i svåra situationer. Till exempel skicka en trött gast till sängs trots att det återstår en timme på hans pass, för att hon ser att det i längden gynnar den allmänna funktionen och trivsamheten.

Jimpa… ja, vad kan man säga om honom? Han liksom äger båten. Men mer energi i en sån liten kropp är sällan skådat. I natt vid tre sydde han sista stygnet i den lilla dansken och blev så överväldigande glad att han i extas drog på Fear of the Dark på full volym kl tre på morgonen och invaderade akterhytterna med bländande pannlampa.
Problemet var bara att A-laget, som huserar i akterhytterna, hade en hel timma kvar till skiftpågång, något de gärna hade utnyttjat till fullo. Skiften är fortfarande designade som fyra timmars block, med ett block (16-20) uppdelat på två. Detta för att skapa tidsvariationer mellan in- och utstämpling. I snar framtid (beroende lite på lilla dansken) kommer nog detta upplägg att omformas till tre timmars pass bemannade med två matroser istället för tre.

Victoria af Piteå har nu en sådan erfaren besättning att hon tror sig vara redo för denna justering. Snart blir det mini-cermoni för oss oinvigda, då korsning av kräftans vändkrets stundas. På återhörandes

Victoria af Piteå

 

Position 12:00 UTC 30/11 2007:
23, 45 N
27,50 W

Wind: 16,3 Knots
Speed: 6,3 Knots
Vågor: 2ggr svensbyfjärdens topp notering

Toppfart senaste 12 timmarna: ca 8 knop

Frukost: Scramble egg och skinka, Juice, frukt och kaffe
Lunch: Pizza och avokado salad
Middag: Nordas special grillade kyckling med OLW chips , ris och grönpepparsås toppad med brokoli
Småmat och godis: JA ! 🙂

 

 

 

 

 

cruising_ARC2007_30nov_sy-sy-sy-sy-sy-och-snart-ska-dansken-testas

Relaterade artiklar

Grey Wolf puff

Grey Wolf är drömbåten för långfärd – räckvidd 4 500 sjömil

cruising_2019_Sailing_la_vagabonde_Sailing_la_Vagabonde

Episkt familjeliv i havets tropiska vildmark

Reporter moved to a narrowboat

Tv-reportern som flyttade ombord

cruising_2018_Yrvind_Ingang_Yrvind

Yrvind – det drar ihop sig!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar