Flaskpost nr 5 från Atlanten

Redaktionen

Redaktionen

I dag är det lördag, så då tar vi det extra lugnt! Till och med sovmorgon i kaptenshytten.

Gårkvällens förberedda bolognese får vänta till i kväll…detta tack vare vår fiskelycka!

Victora af Piteå 2007-12-01

Position 12:00 UTC 1/12 2007:
22, 53 N
30, 40 W

Wind: 18,7 Knots
Speed: 7,6 Knots
Vågor: Nu snackar vi vågor, i natt ca 3-4metet 🙂

Topfart senaste 12 timmarna: ca 9,5 knop


Frukost: Yougurt och mussli , te och fruktsallad

Lunch: Grönsaks soppa, Minestrone , nybakta baugetter med filadelfia ost + kaffe med kaka

Middag: Egenfångad Mahe-mahe fisk , kokt potatis , stekt zucchini och staffes special gjora atlanten sås för egenfångad fisk.

Nattmat: Polly och Svarta fiskar

 

Gone Fishing… I dag är det lördag, så då tar vi det extra lugnt! Till och med sovmorgon i kaptenshytten.Gårkvällens förberedda bolognese får vänta till i kväll…detta tack varevår fiskelycka!

Vid 17-tiden i går fick vi upp en STOR gul fisk..mahe mahe. Det var dock inte helt lätt att få upp en 4-5 kilos fisk när båten gick i 9 knop..men tack vare vårt hårda träningschema på båten så har vi mycket muskelmassa ombord och kunde därför mer eller mindre trolla upp fisken på däck.
Så grillen tändes snabbt och det blev grillad fisk till middag. Färskare fisk än så har få av oss ätit förr! Men som sagt i dag lördag, strålande sol och perfekta vindar. I kväll firar vi helgen med extra mycket chips och Singstar, Guitar Herro och kanske en Gin o Tonic
J.

Staffe tjatar om DVD så kanske det blir det en DVD också, bara dieseln räcker. Snart seglar vi över kräftans vändkrets..och Norda och Magnus som seglat över Atlanten förr ska inviga oss i traditionen att alla som seglar över denna gräns ska döpas.. Så snart är det dags för cermoni.. När vi har haft vår Lördags underhållning och återgår till planlagd segling på hög nivå igen blir det nog återigen snack om de som inte kom med! Ja det blir nog inte bara en story om LP, Hägglöf och Åkerlund!

LP vår vänn som sliter och sliter allt för den stora koncernens bästa. Hägglöf som inte tordes misslyckas på två äventyr i rad (trots att höghöjdsjukan sällan drabbar någon på 1 meter över havet).

Åkerlund som trotts sin enorma erfarenhet från mer eller mindre extrema naturutforskningar i Riksgränsen och Canada sa att han inte skulle ”palla” att vara på sjön två till tre veckor utan att se land. På återhörande, Victoria af Piteå

 

 

Relaterade artiklar

Grey Wolf puff

Grey Wolf är drömbåten för långfärd – räckvidd 4 500 sjömil

cruising_2019_Sailing_la_vagabonde_Sailing_la_Vagabonde

Episkt familjeliv i havets tropiska vildmark

Reporter moved to a narrowboat

Tv-reportern som flyttade ombord

cruising_2018_Yrvind_Ingang_Yrvind

Yrvind – det drar ihop sig!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar