Första racet i finalen av America’s Cup | LIVE

Gustav Morin

Gustav Morin

Klockan 22.00 ikväll startar första finalen av America’s Cup på San Francisco Bay. Amerikanska Oracle ska försvara världens äldsta idrottstrofé och stå upp mot utmanaren Team New Zealand. Se racet live här.
De amerikanska försvarna kämpar redan i motvind. De har blivit dömda för att ha fuskat under förserien till America’s Cup med de små AC45-båtarna. En serie som egentligen inte hade någon som helst betydelse poängmässigt för det riktiga racet. Amerikanarna ska ha placerat en vikt på ett otillåtet ställe och för det har de dömts till 250 000 dollar i böter och fyra seglare har blivit avstänga, men mest smärtsamt är säkerligen att de blivit tilldelade två straffpoäng i finalen. I praktiken betyder det att de måste vinna två extra race för att ta behålla pokalen.

Frågar man bettingbolagen är det Team New Zealand som kommer att vinna America’s Cup 2013. Och visst finns det fog för oddsen. De var först ut med att få sin båt att flyga och de har finslipat sin båt ytterligare sen de förnedrade Luna Rossa i Louis Vuitton-finalen. 

Bilden visar vad som har hänt under America’s Cup 162-åriga utveckling. Den gamla skutan är en replika av ”America” som var första båt att vinna cupen år 1851.

Gårdagens presskonferens med de båda skepparna, Oracles James ”Jimmie” Spithill och ETNZ Dean Barker, som var rejält sammanbitna inför ett av deras största race någonsin. Vi får också höra hur Spithill själv svarar på anklagelserna om fusk i AC45-serien.

racing_bankappsegling_2013_Americas_Cup_Final_1_americas_cup_play_2

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar