Fountaine 45 – ljusare, rymligare och snabbare

Redaktionen

Redaktionen

Den franska katamarantillverkaren Fountaine Pajot flaggar för en kommande nyhet som – enligt egen uppgift – ska vara lite bättre på allt. Fountaine Pajot 45 var namnet. 

Trenden går i snabb takt mot ljusare och rymligare och när det gäller den kommande nyheten Fountaine Pajot 45 så är känslan av en modern lägenhet inte långt borta.

Varde ljus!
Här har man inte sprat på krutet när det gäller ljus och rymd och en del av hemligheten ligger förstås i de många och stora ljusinsläppen.

Här finns fönster och ventiler i alla riktningar, som sig bör på en båt som är tänkt för betydligt mer än bara helg– och semestersegling.

Siktar på horisonten
Med Fountaine Pajot 45 ska man kunna ta sikte på horisonten och kunna segla jorden runt med högsta komfort. Ingenting av bekvämligheter som man har där hemma på torra land ska saknas.

Men det stannar inte vid ett särdeles rymligt boende och moderna bekvämligheter för enligt uppgift ska nyheten bli inte mindre än tio procent snabbare än sina föregångare i motsvarande storlekar.

Snäppet snabbare
Detta tack vare modifieringar och förbättringar som lett till ett effektivare skrov. Att denna väl tilltagna katamaran är stabil som få behöver väl knappas nämnas.

Stor möda har också investerats i att göra denna katamaran lätthanterlig även med en liten besättning.

Kommer till Cannes
Om det går som man hoppas så blir nya Fountaine Pajot 45 klar för premiärvisning lagom till båtmässan i Cannes om ett år.

Fountaine Pajot 45  
Längd ö a: 13,45 m
Bredd: 7,55 m
Djupgående: 1,20 m
Vikt: ca 13 600 kg
Rek. motorstyrka: 2 x 40 hk
Bränsle: 470 liter
Vatten: 700 liter
Storsegel: 74 kvm
Genua: 45 kvm
Pris: från 5 420 000 kr
Mer info: Yachtsale.se

Relaterade artiklar

LindaLindenauLasPerlas1

Hon har seglat 40 000 sjömil med 250 kvinnor

Nacra 17 crash.

Vansinnig vurpa fångad på film

cruising_2019_Live_on_a_hundred_year_old_boat_Live_on_a_hundred_year_old_boat

Livet ombord på en 100-åring

Hon lever sin dröm!

Hon lever sin dröm!