Gotland Runt byter namn till ÅF Offshore Race och flyttar till Stockholm

Redaktionen

Redaktionen

F_Offshore_Race_puffStarten för Gotland Runt flyttar in till Stockholm och byter namn till ÅF Offshore Race. Whitbread klarade av att byta namn till Volvo Ocean race så det här ska nog också gå bra. Fast göteborgarna kommer nog att säga Åffshore Race. Teknikkonsulten ÅF blir ny partner och får sitt namn på Sveriges kanske mest kända kappsegling. Tiotusentals stockholmare kommer att kunna följa starten den 6 juli 2011 och sedan årligen framöver. Det är bra.

ÅF Offshore Race kommer att bestå av två deletapper. Den första startar i centrala Stockholm och har Sandhamn som mål. Den andra etappen går från Sandhamn runt Gotland och tillbaka.

Så här säger Jacob Wallenberg, ordförande i KSSS som arrangerar tävlingen. ”KSSS vision är att vara ledande inom seglingssporten. Detta innebär för oss att vi hela tiden ska utveckla våra evenemang så att de är sportsligt och kommersiellt intressanta. Genom att flytta starten till centrala Stockholm uppnår vi precis detta. Starten kommer att kunna följas av tusentals åskådare på Stockholms klippor och kajer. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en folkfest och bidra till att ytterligare höja intresset för svensk segelsport”.

”Det känns fantastiskt att få vara med och ta Sveriges finaste regatta in i nästa era. Kappsegling är en klimatsmart sport, vilket passar ÅF. Vårt samarbete med KSSS innebär dessutom att vi kommer att hjälpa dem att utveckla sitt miljöarbete, både för ÅF Offshore Race men också för andra aktiviteter inom klubben”, säger ÅFs VD Jonas Wiström.


I årets upplaga av ÅF Offshore Race kommer elitklassen och de klassiska båtarna att segla den nya sträckningen. Övriga klasser startar i Sandhamn som tidigare. Från och med 2012 års upplaga av tävlingen planeras hela startfälten utgå från centrala Stockholm.  

ÅF är ett ledande teknikkonsultföretag med kunskap som vilar på hundraårig erfarenhet. Vi erbjuder kvalificerade tjänster och lösningar för industrins processer, för infrastrukturella projekt och vid utvecklingen av produkter och IT-system. ÅF har idag 4500 medarbetare. Vår bas finns i Europa, men vår verksamhet och våra kunder finns i hela världen.

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS, är Sveriges största och äldsta segelsällskap. Det grundades 1830 och över 6 000 medlemmar. KSSS arrangerar läger, junior- och elitträning samt eskadersegling. Vi är även en av de ledande kappseglingsarrangörerna i Sverige. Till ÅF Offshore Race 2011 inbjuds följande klasser: ORC Int. IRC Endorsed, SRS och Entypsklasser med fler än 8 anmälda. Classic Baltic Race seglas samtidigt som ÅF Offshore Race och är en regatta för klassiska båtar.


Klicka här för att se ÅFs och KSSS promofilm

F_Offshore_Race_puff

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar