Greta Thunberg seglar hemåt med världskända Youtubers

Greta Thunberg seglar hemåt med världskända Youtubers

Elias Johansson Rimsby

Transportproblemet till klimattoppmötet är löst! Greta Thunberg får hänga med småbarnsfamiljen på Sailing la Vagabonde över Atlanten.

Om ett viktigt möte flyttas från en kontinent till en annan så bokar man bara om sin biljett från ett till ett annat skitigt reguljärflyg.

Eller så gör man som Greta Thunberg – man slänger ut en fråga via sociala medier om att få lift över Atlanten.

Det dröjde inte länge förrän det nappade och nu är det klart att Greta Thunberg ska segla med de kända Youtube-profilerna Riley Whitleum och Elayna Carausu över Atlanten – för att delta på klimattoppmötet COP25 i Madrid den 2–13 december.

Jag brukade jobba på oljerigg men är glad att ha ändrat livsstil.

Riley Whitleum, skeppare La Vagabonde. 

Gretas nödrop löd såsom följer:

”Eftersom COP25 officiellt har flyttats från Santiago till Madrid behöver jag lite hjälp. Det visar sig att jag har rest runt halva världen åt fel håll. Nu behöver jag hitta ett sätt att resa över Atlanten i november… Om någon kan hjälpa till med att hitta ett färdmedel skulle jag bli mycket tacksam.”

Australiensiska nyheter rapporterar och intervjuar Sailing la- Vagabonde-paret om den stundande resan.

– Vi såg Gretas rop på hjälp och bestämde oss för att erbjuda vårt stöd, för vi känner med hennes syfte. Jag brukade arbeta på oljeriggar men är väldigt glad över över att nu kunna leva mitt liv på en segelbåt och flytta mitt hem med vindens kraft, säger den seglande Youtubern Riley Whitleum i ett pressmeddelande.

Riley Whitleum och Elayna Carausu anses vara världens mest kända långseglar-Youtubers och kan följas på ”Sailing La Vagabonde”.

Förutom Youtube-stjärnorna finns också Nikki Henderson, professionell brittisk seglare, och Gretas pappa Svante Thunberg med ombord.

Elias Johansson Rimsby

Greta Thunberg

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Vad den nya klimatplanen faktiskt betyder för båt- och sjöliv är såklart svårt att säga men efter att ha läst stora delar av skrivelsen har vi gjort ett antal spaningar.

Klimatplanen och båtlivet – tre punkter som kan påverka

Konstgjord-lagun-djurgården

Konstgjord lagun utanför Djurgården ska gynna fiskebeståndet

TT-färjan Marco Polo som den 22 oktober gick på grund hela tre gånger och orskade stora utsläpp i Hanöbukten. Foto: Kustbevakningen

Färja på grund i Blekinge – stor miljöräddning pågår

fisketillsyn pressmeddelande1

Enormt beslag av olagligt fiskenät – 1,3 kilometer långt