ANNONS

Gunboat G4 – vurpan från besättningens vy

Gustav Morin

Gustav Morin

Gunboat G4 onboard capsizeSuccé eller pannkaka – det beror på vem man frågar. Men klart är att Gunboats G4 har blivit en världskändis på väldigt kort tid. Här får vi se den berömda vurpan ur seglarnas perspektiv.

Videon på vurpan som skedde under Les Voiles de St Barth har hittills cirka 330 000 klick på Vimeo och är fortfarande en snackis i seglarvärlden.
(Se videon när Gunboat G4 kapsejsar här!)

Det är egentligen ingen skräll att den här typen av båt välter när den pressas hårt och varken seglarna eller systemen ombord hunnit trimma in sig. Men det är riktigt imponerande att nästan ingenting gick sönder på båten. Bara att välta tillbaka och köra vidare – mer eller mindre. 

Bara en vecka efter kraschen kappseglar Gunboat G4 nu i Antigua Sailweek och inledde i stor stil under söndagen. Den var inte bara snabbast runt banan utan vann även på korrigerad tid.

Med ombord är återigen Hamnen.ses kamrat – America’s Cup-seglaren Shannon Falcone (här kan ni läsa vad Shannon tyckte om båten efter sin första seglats). Förhoppningsvis får vi ytterligare rapporter inom kort.

 

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Relaterade artiklar

SeaBubbles electric foiling.

SeaBubbles – grönt ljus för Bringdals foilande eltaxi

Nacra 17 crash.

Vansinnig vurpa fångad på film

racing_motorsport_2019_Racingvurpa_Boatracing

Expertens analys av den våldsamma vurpan

racing_havskappsegling_2019_Arkea_foiling_Arkea_foiling_Imoca

Galnaste foilande kölbåten hittills!