Gunboat G4 – vurpan från besättningens vy

Gunboat G4 – vurpan från besättningens vy

Gustav Morin

Gunboat G4 onboard capsizeSuccé eller pannkaka – det beror på vem man frågar. Men klart är att Gunboats G4 har blivit en världskändis på väldigt kort tid. Här får vi se den berömda vurpan ur seglarnas perspektiv.

Videon på vurpan som skedde under Les Voiles de St Barth har hittills cirka 330 000 klick på Vimeo och är fortfarande en snackis i seglarvärlden.
(Se videon när Gunboat G4 kapsejsar här!)

Det är egentligen ingen skräll att den här typen av båt välter när den pressas hårt och varken seglarna eller systemen ombord hunnit trimma in sig. Men det är riktigt imponerande att nästan ingenting gick sönder på båten. Bara att välta tillbaka och köra vidare – mer eller mindre. 

Bara en vecka efter kraschen kappseglar Gunboat G4 nu i Antigua Sailweek och inledde i stor stil under söndagen. Den var inte bara snabbast runt banan utan vann även på korrigerad tid.

Med ombord är återigen Hamnen.ses kamrat – America’s Cup-seglaren Shannon Falcone (här kan ni läsa vad Shannon tyckte om båten efter sin första seglats). Förhoppningsvis får vi ytterligare rapporter inom kort.

 

Gustav Morin

batar_segelbatar_2015_Gunboat_G4_Gunboat_G4_Capsize_ombord_Gunboat_G4_onboard_capsize

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Spiri-bar-technologies-foil-rekord

Hundra sjömil på en laddning – Spirit 35 EF ska krossa motståndet

BMW_foilande_elbat

BMW kastar loss med futuristisk foilande elbåt

Manta5_test

Test: Manta5 – upp till bevis för den foilande elcykeln

Manta5_inledningsbild

Manta5 – vi testar världens första foilande elcykel