Gunboat G4 – världens första flygande familjebåt

Gustav Morin

Gunbioat G4 puffDen har spis, kylskåp, toalett och ytor stora nog att hålla ett rejält party. Och så flyger den. För segel. I 30 knop!
Här första bilderna på Gunboats nya G4.

Gunboat har länge fått världen att häpna över hur fort och bekvämt det går att segla med stora cruisingkatamaraner. Men nu överträffar de sig själva.

Igår testade de sin nya modell G4 för första gången och direkt loggade de farter som ingen annan familjebåt lär ha kommit i närheten av tidigare.

– Den gick fort och stadigt på sina bärplan och när jag fick hålla i rodret lyckades jag direkt logga 15,4 knop för bidevind, säger testpiloten och mastbyggaren Ben Hall till Sailinganarchy.com.

För undanvind, så lågt som 160 grader, blev toppfarten 25,7 knop och för halvvind lyckades den adrenalinstinna besättningen nå 29,7 knop!

– Det här var en av de bästa seglingsdagarna i mitt liv. Och det på en fullt utrustad cruisingbåt – otroligt! 

Det som kanske är häftigast av allt är att det gick såhär fort och till synes stabilt på första försöket. Nu håller vi tummarna för att någon hade med sig en filmkamera ut. Tills vi får klarhet i det får ni hålla tillgodo med stillbilderna nedan.

Se hela artikeln på Sailinganarchy.com!

Alla bilder kommer från Gunboats Facebooksida.

batar_segelbatar_2015_Gunboat_G4_Gunbioat_G4_puff

Relaterade artiklar

SilentYacht

Livet ombord på en solcellsdriven lyxjakt!

Candela C-8 2

Candela lanserar världens mest effektiva fritidsbåt

Hydroflyer 1

Foilande elbräda som alla kan hantera!

PlanetSail1

Nytt foilande fartmonster!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar