Halva varvet i en Vega

Redaktionen

Redaktionen

”Jag och en studiekamrat ger oss ut på långsegling, med målet Nya Zeeland om ett år. Vi seglar i en Albin Vega nr 32 från 1966, så vågen med ungdomar som korsar haven i Vegor är inte över, trots experternas varningar om dess lämplighet.”
Läs mer om vad Magnus Krell hittar på.

Jag köpte henne i maj förra året, och sedan dess har hon fått en totalrenovering, ombyggnad och har så gott det går anpassats till havssegling efter den kunskap vi lyckats införskaffa.

Tanken jag har just nu är att följa Sveriges kust söderut från Norrköping och antingen runda Danmark eller ta mig genom Kielkanalen. Jag har inte bestämt mig än om jag skuttar över kanalen till England eller om jag följer kontinentkusten innan jag hoppar förbi Biscayabukten ner mot Portugal och vidare till Kanarieöarna.

Sedan blir det segling över Atlanten, kanske landstigning i Tobago. Västindien lockar mig inte så mycket, utan det ser jag mer som en transportsträcka till Stilla Havet. Men jag kanske ångrar mig när vi är där.

Sedan blir det genom Panamakanalen, ner till Påskön (eller till Galapagos) och vidare upp bland Söderhavsöarna och sedan ner till Nya Zeeland för att hälsa på kompisar och försöka sälja båten innan jag tar flyget hem…

Eftersom jag aldrig har havsseglat förut är ovan nämnda bara en tanke, men om det visar sig att jag inte vågar ta mig över haven så kanske jag bara puttrar runt i Medelhavet över vintern, och seglar hem igen när sommaren kommer till Sverige.

Ett tredje alternativ är att jag efter Atlanten inser att jag vill behålla Dory, eller gillar Västindien så mycket att jag inte vill fortsätta till Stilla havet och då seglar hem henne igen…

Du är välkommen som besättning på Dory!

Jag och Mårten har kommit fram till att tre förmodligen är bättre än två, så om du vill följa med som matros på någon delsträcka så får du gärna höra av dig. Börja med att skicka e-post till marcuskrell@gmail.com så tar vi det därifrån.

Läs mer om hur det är att förverkliga sina långfärdsdrömmar, www.halvavarvet.se

cruising_langsegling_veganzmkrell

Relaterade artiklar

Jon Olsson på djupt vatten!

Extremskidåkaren Jon Olsson på djupt vatten!

PRB breaks in half Vendee Globe

Hela storyn – när PRB gick av på mitten och sjönk

Smuggling

Dramatisk polisjakt i fem timmar!

Storebro 350 Biscay intro

Storebro 350 Biscay – nya tag!