Hansen startar Baltic Match Tour

Redaktionen

Redaktionen

Kappsegling

Hansen startar Baltic Match Tour Björn Hansen är en av Sveriges mest meriterade matchracingseglare.
Nu tar han initiativ till ett nytt internationellt seglingsarrangemang, Baltic Match Tour, den första matchracingtouren i Östersjön.
Läs även att America’s Cup-vinnaren Alinghi kommer till Match Cup Sweden i Marstrand i sommar.

”Baltic Match Tour blir ett bra komplement till VM-deltävlingen Match Cup Sweden i Marstrand”, säger Björn Hansen som här ses vinna i Marstrand 2007.

Baltic Match Tour har ett nytt koncept och består av tre ISAF Grade 2 regattor som seglas direkt efter varandra under nio dagar i tre olika länder. Touren vänder sig till den internationella matchracingeliten med tonvikt på nordiska deltagare.

Starten på Baltic Match Tour går i Stockholm den 14-16 augusti utanför Skogshem & Wijk Meetings på Lidingö, och genomförs därefter i Helsingfors och Tallinn. Deltagarna reser med färja mellan länderna nattetid.

Tolv lag kappseglar i mycket högt tempo i tre dagar i varje stad för att på kvällen dag tre, kliva ombord på en färja som tar dem vidare till nästa stad. Det segrande laget koras i Tallinn efter nio tuffa dygns tävlande.

Baltic Match Tour genomförs av Björn Hansens bolag Stockholm Match Race Center i samarbete med arrangören i Stockholm, Gamla Stans Yacht Sällskap.

Björn Hansen är en av Sveriges internationellt mest framgångsrika matchracingseglare, med en fjärdeplats på World Match Racing Tour och seger i Match Cup Sweden 2007.
– Vi har saknat en matchracingtour på hög nivå i våra hemmavatten, där det finns en mängd seglingsteam på mycket hög nivå. Baltic Match Tour blir ett fantastiskt bra komplement till VM-deltävlingen Match Cup Sweden i Marstrand, kommenterar Björn Hansen.

Kappseglingsschema
? Stockholm 14-16 augusti
Arrangör Stockholm Match Race Center och Gamla Stans Yacht Sällskap
Plats Skogshem & Wijk Meetings, Lidingö.

? Helsingfors 17-19 augusti
Arrangör Nyländska Jaktklubben. Plats Havshamnen.

? Tallinn 20-22 augusti
Arrangör Estonian Match Race Union. Plats Pirita.

För mer information om Baltic Match Tour www.matchracing.nu eller kontakta Björn Hansen info@matchracing.nu tel. 08 505 570 30.

America’s Cup-vinnaren Alinghi till Match Cup Sweden

I väntan på att få försvara titeln i nästa America’s Cup kommer mästarteamet Alinghi att tävla på World Match Racing Tour 2009. Match Cup Sweden i Marstrand 29 juni – 5 juli, den svenska deltävlingen på touren, välkomnar en av världens bästa seglare, rorsmannen Ed Baird, tillsammans med hans Alinghi-team i sommar.

Ed Bairds Alinghi-team på touren blir något av en allstaruppsättning med holländaren Pieter Van Nieuwenhuijzen, italienaren Lorenzo Mazza och Warwick Fleury från Nya Zeeland. De kommer att tävla på upp till tio deltävlingar runt hela världen mellan mars och december 2009.

– World Match Racing Tour ställer stora krav på teamwork och att kunna anpassa sig till förhållanden som snabbt förändras. Vi kommer att få många tillfällen att tävla mot världens bästa matchracingseglare, vilket kommer att passa in perfekt i våra förberedelser för nästa America’s Cup, säger Ed Baird, tre gånger världsmästare på touren.

För Brandspot som nu för tredje året arrangerar Match Cup Sweden i Marstrand tillsammans med GKSS är Alinghis inträde på touren ytterligare ett kvitto på den sportsliga nivån på arrangemanget. 

– Vi baserar Match Cup Sweden på ett antal grundfundament, nämligen sport i världsklass, affärsnytta för våra sponsorer och en publikfest för de över 100 000 som besöker oss under veckan. Att Ed Baird och hans team, som vann America’s Cup, nu ska segla på touren 2009 visar återigen att vi attraherar de absolut bästa seglarna och levererar segling i världsklass, säger Jan Torstenson, vd för Brandspot.

Hansen startar Baltic Match Tour

Relaterade artiklar

America's Cup

America’s Cup – första utmanarmatchen i repris

997e77903b1db170_800x800ar

Silver Puma BR – ny rymlig tuffing på nya skrovet

Roughest RNLI lifeboat rescues in huge waves and stormy seas

Brittiska sjöräddningens mest heroiska insatser!

122749735_3787620961270924_1952654447503421233_o

Ocean Cleanup – summering för nya skräpsamlarmaskinen

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar