Härliga Hyundai Cup i bilder

Gustav Morin

Gustav Morin

Hyundai_Cup_SK_95_Britt-Marie
Hyundai Cup seglades i Nynäshamn i helgen och blev en härlig tillställning med fint väder, bra vindar och strid in i det sista om högsta priset – en bil. Vann gjorde X-332:an Trixie med Anders Ekholm vid rodret. De lyckades med stor dramatik gå om Mälar 25:an Nea bara några meter innan mål.
Se stort bildspel!

Det rådde lätta vindar inför seglingarna och vattnet låg ganska platt på havet utanför Nynäshamn. Vinden spåddes dra igång senare under dagen, vilket skulle gynna de stora båtarna som startade sent. Upplägget var jaktstart med långsammaste båt först och snabbaste sist.

Det såg in i det sista riktigt bra ut för Mälarbåtarna med sina låga, långa linjer. I lagom bris och smul sjö går de riktigt fint och det var härligt att se dem hålla fältet bakom sig in i det sista.

Mälar 25:an Nea höll sin ledning tills bara några meter innan mållinjen. Dramatiken var stor när X-332an seglade om dem.

Men Mälar 25:ans förlust hade inte påverkat slutresultet. På omräknad tid hade X-332:an Trixie tagit hem totalsegern även om den varit lite efter i mål.

Hyundai Cup är en festlig tillställning där stort fokus ligger på underhållning. Wallmans Salonger intog scenen och partytältet efter middagen och körde dans på borden.

Hamnen.se var på plats och filmade. Det var tänkt att gå live men tekniken satte stopp för det. Istället blir det en efterproduktion som publiceras här inom kort. Tills dess – spana in bildspelet nedan:

Skarmavbild_2012-08-29_kl._13.07.09

Läs mer på hyundaicup.se.

Hyundai_Cup_SK_95_Britt-Marie

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2017_Hyundai_Ingang_puff_hyundaicup_3

Filmen från Hyundai Cup – racet som gillas av alla

racing_havskappsegling_2017_Hyundai_Cup_2017_170822_-_Hyundai_Cup_2017_-_Highlights_Puff

Hyundai Cup – höjdpunkterna!

racing_havskappsegling_2017_Mastbrott_Ingang_Olycka_i_VOR

VOR – spanska Mapfre tappade masten

racing_havskappsegling_2017_LuddeIngvall_Ingang_CQS_Ludde_Ingvall

Ludde Ingvalls makalösa 100-fotare inger respekt!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar