Havskappsegling mitt i stan

Redaktionen

Redaktionen

Karta Offshore Race bansträckningOm drygt en vecka, den 6 juli, startar en av världens största havskappseglingar – mitt inne i Stockholm. Den klassiska kappseglingen runt Gotland har bytt namn och delvis flyttat in på Stockholms ström.

Gotland Runt heter alltså numera ÅF Offshore Race och en av de största nyheterna är att några av tävlingens klasser startar på Stockholms ström. Den stora äran har de mest spektakulära båtarna över 50 fot och klassiska träbåtar fått. Resten startar som vanligt ute vid Sandhamn.

 

Karta Offshore Race startområde

För de klasser som startar inne i Stockholm består tävlingen nu av två deletapper: den första har Sandhamn som mål och den andra går från Sandhamn runt Gotland och tillbaka. Från och med 2012 års upplaga av tävlingen planeras hela startfältet att utgå från centrala Stocholm.

Det är några intensiva seglingsveckor som väntar ute i Sandhamn. Redan den 1 juli drar registreringen till Sandhamn Race Week igång och tre fullspäckade racedagar väntar: bankappseglingar i alla klasser och för havskappseglarna blir det också ett längre Coastal Race.

Relaterade artiklar

Bygga och bo på en flotte

Bygg din egen flytande fiskestuga!

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor

Gitana Ultim Grib files

Rekordet runt jorden – så spår man vädret

Sodeo Gitana Jules Verne

Giganternas kamp runt jorden är igång!