Havskappsegling mitt i stan

Redaktionen

Redaktionen

Karta Offshore Race bansträckningOm drygt en vecka, den 6 juli, startar en av världens största havskappseglingar – mitt inne i Stockholm. Den klassiska kappseglingen runt Gotland har bytt namn och delvis flyttat in på Stockholms ström.

Gotland Runt heter alltså numera ÅF Offshore Race och en av de största nyheterna är att några av tävlingens klasser startar på Stockholms ström. Den stora äran har de mest spektakulära båtarna över 50 fot och klassiska träbåtar fått. Resten startar som vanligt ute vid Sandhamn.

 

Karta Offshore Race startområde

För de klasser som startar inne i Stockholm består tävlingen nu av två deletapper: den första har Sandhamn som mål och den andra går från Sandhamn runt Gotland och tillbaka. Från och med 2012 års upplaga av tävlingen planeras hela startfältet att utgå från centrala Stocholm.

Det är några intensiva seglingsveckor som väntar ute i Sandhamn. Redan den 1 juli drar registreringen till Sandhamn Race Week igång och tre fullspäckade racedagar väntar: bankappseglingar i alla klasser och för havskappseglarna blir det också ett längre Coastal Race.

Karta Offshore Race bansträckning

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar