Hjuvik BK tog hem totalsegern i Allsvenskan Segling

Hjuvik BK tog hem totalsegern i Allsvenskan Segling

Alfred Ahlberg

Nu får Hjuviks BK tillsammans med Sotefjorden och KSSS chans att visa prov på sin förmåga i Sailing Champions League 2024.

Hjuviks Båtklubb blev Allsvenska mästare efter en storslagen vinst i Strängnäs. Nu får de, tillsammans med Sotefjorden och KSSS, chans att visa prov på sin förmåga i Sailing Champions League 2024.

Det var en storstilad seger Hjuviks BK lyckades kamma hem under årets säsongsfinal i Allsvenskan Segling. Helgen bjöd på lätta vindar och trots vissa svårigheter att få fart i båten under de första racen vann Hjuvik hela 7 av de totalt 16 seglingarna.

– Första dagen var väldigt lurig, då hade vi inte riktigt hittat hur vi ville segla. Vi har haft kul tillsammans men det har varit lite fight i båten också, säger Filip Karlsson och skrattar.

Men när det väl blev dags för final och dubbla poäng stod på spel satt allt som det skulle.

– Vi kände att vi hade bra fart i finalen och Isabelle gjorde några riktigt bra calls i början som gjorde att vi fick några meter och sen kunde vi hålla det, fortsätter Filip.

Besättningen från Hjuvik bestod av Isabelle Bergqvist, som bland annat var med i klubbens tjejbesättning och vann finalen av Womens Sailing Champions League 2021, Joe Burns vid rodret, Julia Stålberg och Filip Karlsson.

Läs även:
Ladda för spänning – i helgen avgörs Allsvenskan Segling 2023

Hård fight om platserna till SCL

Göteborgsklubben kom iväg bra i starten och blev inte hotade under hela seglingen. Men om de resterande platserna var kampen hård. En tredjeplats till Sotefjorden gav en andraplats i totalen och KSSS som lyckades segla in precis före gjorde ett hopp i poängtabellen från sjätte till tredje plats och säkrade därmed även de en inbjudan till att delta i Sailing Champions League 2024.

Ett sammandrag från helgens seglingar och den spännande avslutningen på årets Allsvenskan Segling går att se på TV4 Play.

Alfred Ahlberg

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

imoca60charal-azimut-speedrun

Hisnande hastighet: IMOCA 60:or ger flyguppvisning i Lorient

Redan under träningsdagen visade Emirates Team New Zeeland att man avser försvara sin titel.

Nu går startskottet för det 37:e America’s Cup

I helgen avgörs Allsvenskan Segling 2023 i Strängnäs. Fotograf: Daniel Stenholm

Ladda för spänning – i helgen avgörs Allsvenskan Segling

scottish islands peak race

Tävlingen där kappsegling möter backlöpning och orientering