In-Port Race i Sanya

In-Port Race i Sanya

Gustav Morin

Det fjärde In-Port Racet blir en tuff match på de varma vattnen kring Kinas tropiska sommarstad Sanya. Se hela racet i repris här.

Martin Strömbergs Dongfeng Race Team fortsätter att imponera i Volvo Ocean Race 2014-15. Det kinesiska laget vann dagens In-Port Race i Sanya och i morgon startar den fjärde etappen till Auckland. 


– Fantastiskt kul att vinna i Kina och det ger oss ännu mer självförtroende inför den kommande etappen, säger Martin Strömberg som idag var tillbaks ombord på Dongfeng.

Vinden var stadig på runt sex m/s och det var många ledarbyten under de tre varv som seglades runt banan i lördagens In-Port Race utanför hamnen i Sanya.

Svenskbåten Team SCA fick den bästa starten men Team Alvimedica tog ledningen under det första varvet framför en tät samling av jagande båtar. Vid den andra rundningen tog Dongfeng Race Team chansen att bryta sig loss och hittade mer vind genom att segla ut på den vänstra sidan av banan. Ett lyckosamt drag som gjorde att de gled upp från sin fjärde plats till att ta ledningen precis innan den tredje rundningen.

Under resten av racet fick Dongfeng kämpa för att hålla undan för Abu Dhabi Ocean Racing som var närmast bakom. Det kinesiska laget klarade sig utan misstag och var till slut först över mållinjen, precis som när de anlände till Sanya för snart två veckor sedan.


– Det är skönt att komma tillbaks och börja med en seger, säger Martin Strömberg. Vi har satsat på bra resultat i alla In-Port Race men inte fått till det tidigare. Nu kämpade vi oss genom fältet efter starten och gick förbi de andra tack vara att vi seglade smart och undvek stora misstag.

Team SCA slutade femma framför spanska MAPFRE. På söndag åttonde februari, klockan 07.00 (svensk tid), går startskottet för den fjärde etappen av Volvo Ocean Race 2014-15 från Sanya till Auckland. 


På Dongfeng Race Team är Martin Strömberg tillbaks som vaktkapten och Anna-Lena Elled seglar sin första etapp som Onboard Reporter på Team SCA.

Alla In-Port Race utgör en egen tävling, Volvo Ocean Race In-Port Series, med en poängställning som är separat från havsetapperna. Dagens In-Port Race räknas alltså inte till den stora tävlingen där vinnaren tilldelas den stora Volvo Ocean Race-bucklan.

Men om flera lag skulle sluta på samma poäng efter den sista etappen till Göteborg kommer ställningen avgöras utifrån vem som lyckats bäst i In-Port-serien.

Resultat In-Port Race Sanya

1. Dongfeng Race Team 14:54:29 -1p

2. Abu Dhabi Ocean Racing 14:55:07 -2p

3. Team Alvimedica 14:56:20 -3p

4. Team Brunel 14:56:36 -4p

5. Team SCA 14:57:30 -5p

6. MAPFRE 15:00:03 -6p

7. Team Vestas Wind -DNS 

Gustav Morin

racing_havskappsegling_2015_VOR_8_feb_inport_Inport_Sanya

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Händelsen ska enligt en brittisk underrättelserapport ha inträffat under sommaren.

Ubåtsolycka i Gula havet – 55 sjömän befaras döda

racing_havskappsegling_2018_IMOCA60Lyfter_Ingang_IMOCA60LyfterIngang

Nu lyfter IMOCA 60!

racing_havskappsegling_2018_VORTheMovie_Ingang_Volvo_Ocean_Race_recap_2017_2018

VOR – the movie!

racing_havskappsegling_2018_IMOCiVOR_Ingang_HugoIMOCAIngang

Foilande båtar i nästa Volvo Ocean Race!