Ingvall siktar på nytt rekord!

Redaktionen

Redaktionen

Imorgon startar den fjärde upplagan av RORC Transatlantic Race och den viljestarka veteranen Ludde Ingvall har siktet inställt på nytt rekord. 

I somras slog han sitt eget tjugo år gamla banrekord i ÅF Offshore Race/Gotland Runt och nu är siktet inställt på nästa skalp.

För i morgon startar den fjärde upplagan av RORC Transatlantic Race och återigen är Ingvall namnet på allas läppar.

Makalös 100–fotare!
Fattas bara då hans makalösa flytetyg är giftig som få. Eller vad sägs om en 100-fotare med foils, swingköl och specialkonstruerade armar i friborden som håller ut vanten.

Veteranen Ludde Ingvall ger sig inte!

Av alla de som startar i RORC Transatlantic Race imorgon är Ingvall en av tre som anses ha chans att kamma hem priset IMA Transatlantic Trophy, priset till den enskrovsbåt som når Grenada i Västindien först.

Ska slå Paul Riviere!
Men Invall hoppas och tror på mer än så, att han också ska klara sträckan Lanzarote–Grenada på mindre än 10 dygn, 7 timmat, 6 minuter och 59 sekunder och därmed slå Paul Rivieres gamla rekord från 2015.

Veteranen Ludde Ingvall är känd för sin starka vilja att testa nytt och att utveckla havskappseglingen och för sin rekordsegling med Nicorette 1997 då han slog Charlie Barrs 92 år gamla atlantrekordet som då hade stått sig sedan 1905.

En barndomsdröm
– Race över Atlanten är något som jag har drömt om sedan barnsben och det är fantastiskt att vara en del av en jakt som pågått i hundratals år. Att dela den erfarenheten med sin besättning är verkligen unik och jag känner mig mycket privilegierad, säger Ingvall inför morgondagens start.

Att Ingvall själv hör till seglarvärldens mest verkliga veteraner betyder för den skull inte att hans besättning är mer rutinerad än andra. Tvärt om. 

– Den här gången har jag en ganska ung besättning. Flera av dem korsar Atlanten för första gången och de är glada att tävla på ett organiserat sätt, avslutar Ingvall.

Se också:
Ludde Ingvalls makalösa 100-fotare inger respekt!
Ludde Ingvalls galna 100-fotare seglar Sydney-Hobart!
Målgång! – Ludde Ingvall slår sitt eget rekord.
Ludde Ingvall jagar rekord i ÅF Offshore Race.

racing_havskappsegling_2017_IngavallRekordd_Ingang_IngvallRekordIngang

Relaterade artiklar

Gotland Runt 1 3

Gotland Runt 2020 inställt

racing_havskappsegling_2019_AF_Offshore_Race_Figaro_3_GMR_FigIII_1542.jpg-1832_Puff

26 knops fart med 30-fotare under Gotland Runt!

racing_havskappsegling_2019_AF_Offshore_Race_580-afor2019-09

Hårda vindar och nytt banrekord i Gotland Runt

racing_havskappsegling_2018_AFTotalseger_IngangGaller_AFORIngangGalllller

ÅF Offshore Race – fullträff för Du Soleil

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar