It takes two for Watski2Star

Redaktionen

Redaktionen

Onsdagen den 28 maj är det start i Watsi 2 Star. Karin Melander, 29 år, och Fredrik af Forselles, 24 år, är ett av paren som ger sig ut på det forna Östersjömaran.
Tufft, kyligt och snabbt kommer det att vara. Helt klart de senare för Karin och Fredrik som ställer upp med en 60 fots trimaran.

Karin och Fredrik arbetar heltid ombord på 60-fots trimaranen Lakota, tidigare känd som äventyraren, miljardären och i vintras avlidne amerikanen Steve Fossets båt. Lakota har även seglat under namnet Gore Tex och andra namn. Numera ägas Lakota av konferens- och evenemangsföretaget Sjövillan.

Karin och Fredrik och har seglat tillsammans i drygt ett år. Fredrik har med sin bakgrund som jolleseglare hunnit med seglingar till Antarktis och Sydgeorgien. Han har även seglat Volvo Open 70 och är idag skeppare på trimaranen. Fredrik är den klart yngste skepparen i årets Watski2Star.

Karin arbetar även hon heltid som besättning ombord. Hon har ett förflutet inom marknadsföring och gjorde för ett år sedan ett vägval som förvånade många.

– Jag fick erbjudande om att arbeta som PR-ansvarig på Operan, men valde bort det när möjligheten att få arbeta heltid med min passion dök upp samtidigt. Nu står jag inför en utmaning som många seglare bara drömmer om.

Watski2star startar från Oxelösund. Därifrån skall båtarna runda Landsort innan det bär av mot delmål 1, som är Visby. Efter ett par timmars vila går racet vidare mot Borgholm på öland för ytterligare ett stopp innan det bär av mot målgången i Oxelösund. Totalt seglar man cirka 300 sjömil.

– Det här är en tävling som kräver sitt av deltagarna och som är bra mycket tuffare än till exempel Gotland Runt, så det gäller att vara ett bra team, menar Ove Söder, tävlingsledare för Watski2Star i ett pressmeddelande

 

 

racing_havskappsegling_watskikarinr

Relaterade artiklar

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Poliskrasch

Polisen går på grund!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar