Italienare satsar inför VOR 2011

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Giovanni Soldini, 43, har fått rollen som skeppare för Team Italia 70. Besättningen blir helt igenom italiensk som startar med att träna med Ericsson 3 som de har köpt,  enligt ett pressmeddelande från Volvo Ocean Race

Soldini har genomfört två enmanskappseglingar jorden runt och ett 30-tal atlantseglingar.

Helt klart verkar det inte vara när man läser pressmeddelandet som bland annat säger:
Målet för projektet är att samla en grupp av företag som är villiga att stödja Italia 70 i förberedelserna och genom de två kommande upplagorna av Volvo Ocean Race.

Genom köpet av Ericsson 3 kan teamet börja träna direkt.

Soldini vill med satsningen skapa förutsättningar för italienska seglare, både killar och tjejer, att skapa en ny generation av havskappseglare. Det finns planer på att tillsammans med Italienska Seglarförbundet pararellt med genomförandet av Volvo Ocen Race skapa en Italiens första skola för havskappseglare.

Apropå italienska projekt i Whitbread/Volvo Ocean Race:
Första racet 1973/74 hade tre italienska båtar; ”Guia” skeppare Giorgio Falck, ”CSeRB” skeppare Doi Malingri och ”Tauranga” skeppare Eric Pascoli.

Det senaste var 1993-94 med Brooksfield, skeppare Guido Maisto och Richard Brisius, fd VD Ericsson Racing Team med i besättningen.
Italienaren och modehus- och Nautor Swan- ägaren Leonardo Ferragamo stod bakom två båtar i Ocean Race  2001-02 med internationell besättning.
.

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar