Jorden runt i en liten sportkatamaran

Jorden runt i en liten sportkatamaran

Redaktionen

Inga moderna navigationshjälpmedel. Inget tak över huvudet. Ingen koj. Kort sagt – ingenting – utom en 6,30 meter lång katamaran, en watermaker, frystorkad mat och en osannolik viljestyrka. Möt schweizaren Yvan Bourgnon vars resa slutade på ett rev vid Sri Lanka.

Efter minutiösa förberedelser lämnade schweizaren Yvan Bourgnon sommarorten Les Sables-d’Olonne på den franska atlantkusten den femte oktober förra året. Målet vara att ta sig jorden runt i en liten öppen sportkatamaran på sex meter.

Vid starten var också äventyraren Vincent Beauvarlet med ombord. Men efter meningsskiljaktigheter valde den senare att mönstra av varpå Yvan Bourgnon fortsatte på egen hand.

Filmen visar det mycket dramatiska slutet och ger en bild av av äventyret, viljestyrkan och till sist – den totala bedrövelse som Yvan Bourgnon känner när han seglar på revet mitt i natten. Han bryter ihop totalt och gråter hejdlöst inför kameran. En kort powernap efter att ha varit vaken i flera dygn och katastrofen var ett faktum.

I skrivande stund är Yvan Bourgnon i full färd med att ordna finansiering för att slutföra äventyret. Som ett litet annorlunda grepp kan inte bara stora sponsorer, utan också privatpersoner, som tycker att han ska få fullfölja äventyret kan bidra med en slant här.

Se videon från den otroliga resan som inte minst visar hur det kan gå om man inte har helt koll på navigationen och somnar i bara några minuter.

Redaktionen

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sunreef-80-Eco-Power

Solcellsdriven lyxjakt med obegränsad räckvidd

A40_Dual_Grey

Archipelago 40: En motorkatamaran för den kräsne äventyraren

Elbat-som-drivs-av-solceller

Båtsemester – 10 dygn och 224 sjömil på bara solkraft

decadence-andywaugh-andy-waugh

Decadence – den kanske mest obskyra superjakten hittills