Karin Berg testseglar för kvinnliga VOR-teamet

Gustav Morin

Gustav Morin

Karin Berg satsar på VOR.Karin Berg, 27, kan bli den enda svenskan som seglar för Team SCA – det enda kvinnliga laget i Volvo Ocean Race. Hon genomgår nu flera tester på Lanzarote.
(Besättningskandidaterna på bilden från vänster till höger är: Sophie Ciszek, Jessica Jessica, Robin Hilton, Sally Barkow, Karin Berg, Alicia Ageno och Justine Metraux.)
Foto: James Mitchell.

Jag träffade Karin första gången inför starten av Archipelago Raid 2008. Hon och Karin Almquist var det enda tjejlaget som ställde upp i maratonseglingen som pågår under sex dygn och ställer höga krav på både psyke och fysik. Man kappseglar ca 600 sjömil på små katamaraner och slutar det att blåsa är det paddling som gäller.

Karin och Karin hängde med bra och var alltid glada och positiva när vi sågs mellan etapperna. Men katamaranseglingen var mest en kul grej för Karin Berg som också satsat i bland annat Laser och 470 och seglat en hel del kölbåt.  

Karin kommer från Åmål och började att segla på Vänern som 13-åring. Hon gick på seglargymnasiet i Motala och har sedan dess satsat hårt på segling och varit med i både KSSS och GKSS elitteam och Swe sailing team.

Hon är en enormt erfaren seglare för sin ålder och tack vare hennes fysik och varma personlighet tror jag att hon kan passa perfekt ombord på en Volvo Ocean Race-båt. Hennes chanser är extra bra gentemot många konkurrenter då hon är under 30.

Karin berg testar för SCA – det kvinnliga VOR-teamet.
Karin Berg var gast i Archipelago Raid 2008 där hon slutade på 12:e plats av 22.
Foto: Thierry Martinez.

karin-berg Laser
Karin har seglat mycket Laser och 470, vunnit SM och deltagit i flera VM och EM.

Så här låter senaste pressmeddelandet från Team SCA: 
”Team SCA välkomnar nu den andra gruppen kandidater till teamets träningsbas, Puerto Calero på Lanzarote. Sju nya kandidater ska träna och testas för en eventuell plats i SCA:s kvinnliga seglingsteam som satsar mot Volvo Ocean Race 2014-2015.

Gruppen kommer att tränas och testas av Team SCA:s fem coacher, Magnus Olsson, Brad Jackson, Joca Signorini, Casey Smith och Martin Strömberg. Och hittills är de fem mycket imponerade över den höga kvalitén och breda kompetensen som tjejerna i grupp 1 visade.
 
– Vi hade en fantastisk segling från England till Lanzarote. Och den kunskap och attityd som de visade var oerhört imponerande. Ur ett lagperspektiv så fungerar vår struktur, människorna och vår strategi mycket bra, även om vi precis startat vår långa resa, säger Joca Signorini.
 
Efter två dagar av medicinska och fysiska tester, samt en introduktion av teamets träningsbåt, väntar nu några dagars dygnetrunt-segling för kandidaterna.
 
Gruppen kommer att lämna Lanzarote i slutet av februari.” 

racing_havskappsegling_2013_SCA_Volvo_Ocean_Karin_Berg_Karin_Berg_SCA_puff

Relaterade artiklar

LindaLindenauLasPerlas1

Hon har seglat 40 000 sjömil med 250 kvinnor

racing_havskappsegling_2015_VOR_11_juni_Ingang_Ingang

Historisk seger för tjejerna i Team SCA

racing_havskappsegling_2015_VOR_23_april_Ingang_SCAEttvarvIngang

Team SCA – ett varv runt jorden avklarat

racing_havskappsegling_2013_Volvo_Ocean_Race_2014-2015_SCA_new_boat_bildspel_1_Team_SCA_VO_2

SCA första team att sjösätta nya VO65:an

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar